ΕΛΛΑΔΑ

Νάουσα: Θετικός σε κορονοϊό εργαζόμενος σε γηροκομείο

νάουσα-θετικός-σε-κορονοϊό-εργαζόμεν-40424

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τρία θετικά στον ιό κρούσματα και βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση. Μεγάλη ανησυχία από το γεγονός ότι ένα από τα ύποπτα κρούσματα εργάζεται στο γηροκομείο της πόλης

Ανησυχία έχει προκληθεί στη Νάουσα από τον εντοπισμό θετικών στον κορονοϊό κρουσμάτων σε μία οικογένεια που διαμένει στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι η Νάουσα είναι μία από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα, που πέρασε… «αναίμακτα» το πρώτο κύμα του κορονοϊού, αφού δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τρία θετικά κρούσματα, ενώ μέχρι το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα και για άλλους τρεις πολίτες, που υποβλήθηκαν στο τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν και αυτοί είναι θετικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις θετικοί είναι αδέλφια και διαμένουν στο ίδιο σπίτι, στη Νάουσα. Η ανησυχία έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι ο ένας από τους τρεις που υποβλήθηκαν στο τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα, εργάζεται στο γηροκομείο της πόλης. Αν εντοπιστεί και αυτός θετικός, ο κίνδυνος για τους ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο, θα είναι τεράστιος. «Αν ο συνδημότης μας εντοπιστεί θετικός, θα… ξετιναχθεί το γηροκομείο. Ο κίνδυνος για τους ηλικιωμένους θα είναι πολύ μεγάλος. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποιο κρούσμα, αλλά φαίνεται ότι ήρθε κάποιος θετικός στην πόλη μας και μας κόλλησε», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Καρανικόλας.
Κατά τον ίδιο, μόλις έγιναν γνωστά τα θετικά κρούσματα, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και κλιμάκιό του επρόκειτο να φτάσει στη Νάουσα, κάτι που τελικά δεν έγινε μέχρι στιγμής. «Το κλιμάκιο επρόκειτο να έρθει σήμερα το απόγευμα στην πόλη μας, αλλά πριν από πέντε λεπτά μίλησα μαζί τους και μου είπαν ότι θα περιμένουν, για να δουν, αν τελικά θα αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων», λέει ο κ. Καρανικόλας.

Σε ιδιωτικό εργαστήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο ένας από τους τρεις θετικούς στον κορονοϊό επρόκειτο να κάνει μία χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε τεστ. Όταν εντοπίστηκε ότι ήταν θετικός, υποβλήθηκαν στο τεστ και τα άλλα μέλη της οικογένειας, δύο από τα οποία βρέθηκαν επίσης θετικά στον ιό.
Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι νοσούν τα μέλη της οικογένειας και αμέσως ξεκίνησε η ιχνηλάτηση στις επαφές τους, με τουλάχιστον τρία άτομα να θεωρούνται ως ύποπτα κρούσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου