ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Πότε θα πρέπει να το ξανακάνουν οι μαθητές

self-test-πότε-θα-πρέπει-να-το-ξανακάνουν-οι-μα-403779

Τη σχολική κάρτα με το self test που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, παρέδωσαν στα σχολεία τους οι μαθητές, στο πλαίσιο των μέτρων του υπουργείου Παιδείας για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Τα self test δίνονται δωρεάν και γίνονται πριν την Τρίτη και την Παρασκευή και έως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων υποχρεούνται σε self test εβδομαδιαίως, ένα τη Δευτέρα και ένα την Πέμπτη.
Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη και την Παρασκευή, δηλώνονται στη σχολική κάρτα που τους χορηγήθηκε στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.
Η δήλωση του αποτελέσματος γίνεται είτε στη σχολική κάρτα είτε στο self-testing.gov.gr.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Παιδείας, βασικός στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα τη φετινή σχολική περίοδο και τα σχολικά μαθήματα να γίνονται διά ζώσης και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Οι μαθητές πήγαν και την προηγούμενη εβδομάδα στα σχολεία τους με τη σχολική κάρτα, στην οποία αναγραφόταν το αποτέλεσμα του self test.

Πώς εκδίδεται η σχολική κάρτα

Για την έκδοση της σχολικής κάρτας πρέπει να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο για τη δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ COVID-19 – Self tests.

Για την εισαγωγή χρειάζονται ο κωδικοί Τaxisnet.

Στη συνέχεια επιλέγετε: Σχολική κάρτα για COVID-19, συμπληρώνετε τα πεδία και εκτυπώνετε.

Παρέχεται η δυνατότητα και για εκτύπωση της σχολικής κάρτας και χειρόγραφης συμπλήρωσης.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου