ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή οι μηνύσεις κατά Βαρουφάκη

στη-βουλή-οι-μηνύσεις-κατά-βαρουφάκη-403665

Αμελλητί αναμένεται να διαβιβαστούν στη Βουλή οι δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη μετά τις σχετικές μηνυτήριες αναφορές.

Αυτός άλλωστε είναι και η μοναδική οδός, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η Δικαιοσύνη δεν δύναται να ερευνήσει υπουργούς κι έτσι όταν “σκοντάφτει” σε τέτοια πρόσωπα οφείλει να διαβιβάσει αυτόματα τη σχετική δικογραφία στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του Γιάνη Βαρουφάκη έχουν στραφεί ο πρόεδρος του κόμματος “Τέλεια” Απόστολος Γκλέτσος και ο δικηγόρος Π. Γιαννόπουλος. Ζητούν την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο για χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους αναφορικά με την υπογραφή συμφωνίας για την διάσωση της χώρας.

Plan B

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει εάν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόκειται να ερευνήσει τα όσα δημοσιεύθηκαν στην “Καθημερινή” σχετικά με το περιβόητο “plan B”.

Μπορεί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου να ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, νομικοί κύκλοι όμως, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορείι να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum.

Παράλληλα, σημειώνουν πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη Δικαιοσύνη, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθεί η νομική φόρμουλα που θα επιτρέψει την εμπλοκή των δικαστικών αρχών.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου