ΕΛΛΑΔΑ

Οι αποφάσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζόμενων Αποκεντρωμένης Διοίκησης

οι-αποφάσεις-του-δσ-της-ομοσπονδίας-συ-402859

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, συνεδρίασε στις 17-9-2021 στην Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν κυρίως το εργασιακό νομοσχέδιο του ν. Χατζηδάκη και ο νόμος 4824/2021, που μεταφέρει οργανωτικά τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποφασίστηκε να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας, της διαφύλαξης των εργασιακών, υπηρεσιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων που τώρα μεταφέρονται, καθώς και για τις εξελίξεις που προδιαγράφονται για το μέλλον των ΑΔ γενικότερα.

Το ΔΣ αποφάσισε ότι:

  1. Η Ομοσπονδία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, θα καλύπτει συνδικαλιστικά ως μέλη, όλους τους συνάδελφους των δασικών υπηρεσιών με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις και θα υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, προκειμένου να μην μείνει κανένας μόνος του απέναντι σε αυθαιρεσίες, δυσμενείς μεταβολές και προβλήματα. Ανάλογες αποφάσεις πρέπει να πάρουν και όλοι οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι – μέλη της ΟΣΕΑΔΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούνται όλοι οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και να λάβουν σχετικές αποφάσεις.
  2. Την άμεση διεξαγωγή εντός Οκτωβρίου, σύσκεψης των προεδρείων των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων, σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΣΕΑΔΕ. Ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί μετά από σχετική επικοινωνία και ως τόπος διεξαγωγής αποφασίστηκε να είναι η Αθήνα.
  3. Η ΟΣΕΑΔΕ θα προχωρήσει, σε όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις το επόμενο διάστημα μαζί με άλλες Ομοσπονδίες, Σωματεία και άλλους φορείς, για την κατάργηση στην πράξη του νόμου Χατζηδάκη (αντεργατικές ρυθμίσεις, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κατάργηση του οκταώρου, ατομικές συμβάσεις, ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικό μητρώο – φακέλωμα, απαγόρευση επί της ουσίας της απεργίας κλπ) που είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους. Άμεσα θα βγει αναλυτική ανακοίνωση απόφαση της ΟΣΕΑΔΕ.
  4. Έπειτα από πρόταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ) το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ αποφάσισε, να ζητήσει από το μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Μαυράκο Αντώνη, να ανακαλέσει την αντιδεοντολογική, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική μονομερή απόφαση του προεδρείου του ΔΣ του Συλλόγου Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, να προχωρήσει σε διαγραφή των δασικών υπαλλήλων, από μέλη του Συλλόγου και την επίσης αυθαίρετη καθαίρεση, όλων των μελών του Δ.Σ. που είναι δασικοί υπάλληλοι, χωρίς να το έχουν ζητήσει, με παράτυπες διαδικασίες, που πυροδοτούν κλίμα αντιπαράθεσης και διάσπαση.
  5. Να βγει ξεχωριστή ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον εμβολιασμό, τις ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται, τα προβλήματα που δημιουργούνται, τις οικονομικές και άλλες επιπτώσεις, το πέταγμα χιλιάδων υγειονομικών έξω από το σύστημα υγείας, με την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα, που επιβαρύνει κι άλλο, το ήδη υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα, με ορατό τον κίνδυνο, για αναστολή λειτουργίας κλινικών, εξειδικευμένων ιατρείων και άλλων υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι, μαζί με άλλες ομοσπονδίες, με τον αγώνα τους για την αναστολή των απολύσεων και την επέκταση τους, να διεκδικήσουν πλήρη και ασφαλή εμβολιασμό με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, στην κατεύθυνση ότι η υγεία και ασφάλεια είναι ευθύνη του κράτους, δεν είναι ούτε μπορεί να είναι ατομική υπόθεση, ούτε μπορεί να εργαλειοποιείται η πανδημία για να προωθηθεί η αντιλαϊκή – αντεργατική κυβερνητική πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας (ΣΔΙΤ, εργολαβίες, στήριξη των ιδιωτικών δομών υγείας, μετακύλιση του κόστους στους εργαζόμενους κλπ). Να διεκδικήσουμε άμεσα δωρεάν, συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ, για όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου