ΕΛΛΑΔΑ

Έκρυψαν τα πρόσωπά τους οι 8 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα

έκρυψαν-τα-πρόσωπά-τους-οι-8-κατηγορούμ-400949

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε στους οκτώ – Ο Bakari Henderson δεχόταν γροθιές και κλωτσιές ακόμα και όταν είχε πέσει αναίσθητος – Μια selfie προκάλεσε τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού!

Στον εισαγγελέα Ζακύνθου οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι οχτώ συλληφθέντες, που κατηγορούνται για για την άγρια δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού, Bakari Henderson, στον Λαγανά τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στους κατηγορούμενους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ τη Δευτέρα θα αρχίσει η ανακριτική διαδικασία.

Οι 8 συλληφθέντες, επτά Σέρβοι και ένας Έλληνας, κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του νεαρού Αμερικανού με τις έρευνες των αστυνομικών να συγκλίνουν στο γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν από μια selfie!

Ο 22χρονος και η παρέα του έβγαλαν μια φωτογραφία με την σερβιτόρα του μαγαζιού, το γεγονός εξόργισε τον μπράβο και τελικά οδήγησε στην δολοφονία του νεαρού από τον ίδιο και τους φίλους του, που μεταφέρθηκαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με χειροπέδες το βράδυ του Σαββάτου στο γραφείο του Εισαγγελέα. Οι επτά Σέρβοι και ο ένας Έλληνας, ο μπάρμαν του μπαρ στο οποίο ξεκίνησε η τραγωδία, θα οδηγηθούν την Τρίτη στον ανακριτή για να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο δικηγόρος του 34χρονου Έλληνα μπάρμαν δήλωσε πως «ο πελάτης μου δηλώνει συντετριμμένος από το γεγονός. Πρόκειται για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ. Δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής».

Φωτογραφία του Bakari Henderson στο Facebook με ένα φίλο του. Ο Bakari φορά ένα μπλουζάκι των Lakers

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του, ακόμα δύο Αμερικανούς, να διασκεδάζουν στο μπαρ, όπου το επίμαχο βράδυ γινόταν σερβικό πάρτι. Κάποια στιγμή φαίνονται να βγάζουν σέλφι με την σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ένας από τους μπράβους, με φανερά απειλητική διάθεση, πλησιάζει και τους ζητά το λόγο. Ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και εκεί πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μαγαζί. Ο μπράβος και οι δικοί του όμως δεν έχουν τελειώσει μαζί του. Τον κυνηγούν, τον προφταίνουν και τον χτυπούν ανελέητα.

Οι μαρτυρίες λένε πως συνολικά 30 άτομα έπεσαν πάνω στον Αμερικανό, που σωριάστηκε αμέσως στο έδαφος, ενώ οι δολοφόνοι του συνέχισαν να τον χτυπούν. Η ιατροδικαστής άλλωστε δεν μπορεί να πει ακριβώς ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε την μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία, παρά μόνο πως προήλθε από «θλων όργανο», που σημαίνει από κλωτσιά ή γροθιά. Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν ότι οι δράστες χτύπησαν το θύμα και με ποτήρι μπύρας στο κεφάλι.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου