ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάζουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί τα επεισόδια με τις καθαρίστριες

καταδικάζουν-οι-συνδικαλιστές-αστυν-400507

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) εκφράζει με ανακοίνωσή της για ακόμα μια φορά «την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας για να καμφθεί αυτός ο αγώνας, που συμβολίζει πλέον το σθένος και την αποφασιστικότητα κάθε εργαζόμενου – θύματος της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών λένε πως την περασμένη εβδομάδα, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, είχαν βρεθεί κοντά στις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών «για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους, αλλά και για να επισημάνουμε στους συναδέλφους μας των ειδικών δυνάμεων, ότι ναι μεν μπορεί να εκτελούν εντολές, πρέπει ωστόσο να μην εκφεύγουν των νομίμων πλαισίων άσκησης της νόμιμης βίας και κυρίως να λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι έχουν απέναντί τους συμπολίτες μας που διεκδικούν δίκαια αιτήματα, το ίδιο όπως κι εμείς όταν συμμετέχουμε σε ένστολες κινητοποιήσεις μας».

Η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει ακόμη ότι «κάθε υπέρβαση δεν αμαυρώνει απλώς την εικόνα της αστυνομίας, αλλά ακυρώνει ουσιαστικά το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας που ασκούν ευόρκως και υπό αντίξοες συνθήκες τα καθήκοντά τους».

Αναφερόμενη στα επεισόδια της Πέμπτης μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι «αποκρουστικές εικόνες που απεικονίζουν τέτοιες ακραίες ενέργειες, είναι εξίσου καταδικαστέες και ως εκ τούτου αναμένουμε από την ηγεσία να πράξει τα δέοντα. Ωστόσο, οφείλει να μην περιοριστεί στην επίρριψη ευθυνών, αντιμετωπίζοντας το συμβάν ως μεμονωμένο κρούσμα».

Σημειώνει ακόμη: «Επιβάλλεται να λάβει υπόψη της το γενικότερο προβληματισμό μας και να προωθήσει ουσιαστικά μέτρα εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού των αστυνομικών λειτουργιών, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτει αυτό το ζήτημα. Έχει τεθεί πολλάκις εις το παρελθόν από το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτικό κόσμο, ενώ συγκεκριμένες δεσμεύσεις έχουν δοθεί τόσο προς αυτούς όσο και προς τις Ενώσεις των φωτορεπόρτερ και των δημοσιογράφων, μετά από ανάλογες καταγγελίες».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου