ΕΛΛΑΔΑ

Ποτάμι: Αν δεν χτυπηθεί ο λαϊκισμός δεν υπάρχει διέξοδος

ποτάμι-αν-δεν-χτυπηθεί-ο-λαϊκισμός-δεν-399314

«Ο λαϊκισμός είναι πάντα παρών και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει δείξει ότι διαπρέπει σε αυτό το σπορ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα παλιά κόμματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, σχολιάζοντας την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

«Σε κραυγαλέα αντίθεση με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την κατάσταση της οικονομίας, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αποτυπώνει τα προβλήματα και τους κινδύνους για τη χώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται: «Σωστά επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να βγει η Ελλάδα από την κρίση αν δεν πεισθεί η κοινωνία, αν η πολιτική ηγεσία δεν εκπέμπει σαφές μήνυμα και όσο δεν υπάρχει ιδιοκτησία (ownership) των μεταρρυθμίσεων που νομοθετούνται».

«Δεν υπάρχει κακή κατάσταση που να μη μπορεί να γίνει χειρότερη. Για να μη συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να αντικαταστήσουμε τα ευχολόγια από μεταρρυθμιστική πράξη. Το Ποτάμι μπορεί να εγγυηθεί πως θα βοηθήσει το πολιτικό σύστημα και τη χώρα να προχωρήσουν με ασφάλεια στο μονοπάτι των αναγκαίων αλλαγών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού κάνει λόγο για επιστροφή σε υφεσιακή τροχιά το α’ εξάμηνο και γενικό πισωγύρισμα, χωρίς να λείπουν τα «καρφιά» προς την κυβέρνηση. Χτυπώντας κώδωνα κινδύνου, παραθέτει εφιαλτικές προβλέψεις για την οικονομία. «Χρεοκοπία και grexit δεν είναι αναπόφευκτα», τονίζει, απευθύνοντας δραματική προειδοποίηση για τα σενάρια περί δραχμής. Το μόνο «καλό νέο» είναι η προκαταρκτική συμφωνία για νέο δάνειο λέει, απορρίπτοντας τους χαρακτηρισμούς περί «πραξικοπήματος» και «συνθήκης Βερσαλλιών».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου