ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Βούλτεψη: Το ΔΝΤ ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο

σοφία-βούλτεψη-το-δντ-ζει-σε-ένα-δικό-τ-398066

«Το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται, ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την έκθεση του Ταμείου.

Σημείωσε, δε, ότι το ΔΝΤ κάνει την έκθεσή του «και την κάνει αντικειμενικά», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως «ό,τι λέει το ΔΝΤ το κάνουμε εμείς εδώ».

Ερωτηθείσα από τον ΑΝΤ1, για την επισήμανση του ΔΝΤ ότι ορισμένες δικαστικές αποφάσεις (για μισθολογικά, χαράτσια κλπ) συνιστούν κίνδυνο, η Σ.Βούλτεψη δήλωσε ότι το ταμείο δεν έχει καμία αρμοδιότητα και δεν παρεμβαίνει όσον αφορά τις δικαστικές αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι «απλώς επειδή εκδίδονται, το Ταμείο τις βάζει στους κινδύνους».
Η κ. Βούλτεψη επισήμανε πως η έκθεση του ΔΝΤ είναι γνωστή από τις 30 Μαΐου και πως δημοσιοποιήθηκε, αφού δόθηκε η δόση του δανείου προς τη χώρα μας.

Σχολιάζοντας την επέτειο του ενός έτους από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι η δημόσια τηλεόραση είναι σε λειτουργία και θα αναβαθμιστεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Σοφία Βούλτεψη απέρριψε την άποψη ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν μεταρρυθμιστές και λαϊκιστές, λέγοντας: «Διασκεδάζω με τις αναφορές περί λαϊκιστών και μεταρρυθμιστών, η κυβέρνηση είναι ενιαία».

Αναφερόμενη στην προεδρική εκλογή η κ. Βούλτεψη είπε ότι «είναι απαράδεκτο να κάνουμε εκλογές Τρίτη Πέμπτη, Σάββατο· το εθνικό καθήκον και συμφέρον είναι να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χθεσινή δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Μελά, ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση στην προεδρική εκλογή.

Ερωτηθείσα, δε, για τα επικριτικά σχόλια που έχει κάνει στο παρελθόν εναντίον του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, η κ. Βούλτεψη απάντησε πως πάντα είχε άποψη κι εκείνη την περίοδο διαφωνούσε με την πολιτική της κυβέρνησης, πιστεύοντας ότι η χώρα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές. Σημείωσε, πάντως, πως την ίδια ώρα στην ηλεκτρονική της εφημερίδα δημοσίευε άρθρα του κ. Χαρδούβελη.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου