ΕΛΛΑΔΑ

Το Φθινόπωρο το ιδρυτικό συνέδριο των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών

το-φθινόπωρο-το-ιδρυτικό-συνέδριο-των-397797

Μετά το καλοκαίρι θα διεξαχθεί το πρώτο συνέδριο των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, με επιστολή που απηύθυνε προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τους υποψηφίους ευρωβουλευτές και τα στελέχη των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών.

«Με την πρώτη εμφάνιση του κόμματός μας καταφέραμε να επικρατήσουμε μεταξύ των νέων σχηματισμών και των κομμάτων που δεν εξέλεξαν βουλευτή, πολλά από τα οποία υπερσκελίσαμε, με αποτέλεσμα να εξελιχτούμε σε υπολογίσιμη και χρήσιμη πολιτική δύναμη» αναφέρει στην επιστολή του.

Μάλιστα τονίζει ότι σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες κατάφεραν να αναδειχθούν τρίτο κόμμα, όπως στα Γρεβενά αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε, αποφασίστηκε να ξεκινήσει μία πρωτοβουλία συγκρότησης του ευρύτερου κέντρου, με πρώτο βήμα την επικοινωνία με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων αυτού του χώρου και δεύτερο τη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών, μετά το καλοκαίρι.

«Ο αγώνας μας ανταμείφθηκε. Μέσω του προεκλογικού αγώνα γεννήθηκε ένα πνεύμα ομαδικότητας» πρόσθεσε ο κ. Χατζημαρκάκης τονίζοντας ότι η κύρια πολιτική πρόκληση βρίσκεται στο μέλλον και δεν πρέπει να απογοητευθούν αυτοί που στήριξαν τον νεοσύστατο σχηματισμό και πίστεψαν ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μία νέα, γνήσια και ισχυρή φωνή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου