LIFE STYLE

Τζούλια Νόβα: Πώς σχολίασε την αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα στη μπλούζα της

τζούλια-νόβα-πώς-σχολίασε-την-αναφορά-396693

Στα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μπλούζα με το σφυροδρέπανο που φόρεσε η Τζούλια Νόβα, αναφέρθηκε σήμερα το γνωστό μοντέλο.

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, η φωτογραφία που δημοσίευσε η Τζούλια Νόβα φορώντας μπλούζα με τα ρωσικά αρχικά της Σοβιετικής Ένωσης και ένα κατακόκκινο σφυροδρέπανο, προκάλεσε αντιδράσεις στα social media. Ορισμένοι χρήστες της επιτέθηκαν, ενώ άλλοι πρότειναν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να σκεφτεί την Τζούλια Νόβα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στην ομιλία που απηύθυνε το Σάββατο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”, αναφέρθηκε σε αυτές τις αντιδράσεις.

“Η πολιτική των αστικών κομμάτων, εκτός από πυγμή φανερώνει και φόβο. Υπηρετούν μια τάξη που ξέρει πολύ καλά ότι ο τροχός της ταξικής πάλης δεν μπορεί να σταματήσει.

Είναι μάλιστα τέτοιος ο φόβος τους, που έφτασαν στο σημείο να σπαταλήσουν τον -πολύτιμο γι’ αυτούς- χώρο και χρόνο στα Μέσα Ενημέρωσής τους και να κάνουν μέγα πολιτικό θέμα το γεγονός ότι ένα νέο κορίτσι φόρεσε μια μπλούζα με το σφυροδρέπανο, ακριβώς επειδή η νεολαία όλου του κόσμου ταύτισε τα “θέλω” της με τη δική της στάση.

Τόσο τους πονάει και τόσο τους φοβίζει ο σοσιαλισμός, η κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο. Κι αυτό είναι το πιο πολύτιμο όπλο που μπορεί να δώσει δυναμική και προοπτική στον καθημερινό αγώνα”, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τζούλια Νόβα: Καθένας μπορεί να υποστηρίξει τα δικά του πιστεύω

Η Τζούλια Νόβα ερωτήθηκε σήμερα γι’ αυτή την αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

“Δεν έχω κάτι να σχολιάσω”, είπε το μοντέλο στον ALPHA και συμπλήρωσε: “δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να ψηφίσει, να υποστηρίξει τα δικά του πιστεύω. Εγώ δεν έχω πει κάτι για τα δικά μου”.

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη μπλούζα που φόρεσε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, η Τζούλια Νόβα είπε πως “σίγουρα δεν είχα να σχολιάσω κάτι αρνητικό περί Σοβιετικής Ένωσης. Σχολίασα κάτι που είχα βιώσει εγώ και η γενιά της μητέρας και λίγο της γιαγιάς μου, επειδή μίλησα για τη δεκαετία του ‘70 και μετά. Κάποιοι ήθελαν να το πάρουν διαφορετικά για να το αναπτύξουν και να κάνουν ντόρο. Δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ γι’ αυτό”, τόνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου