ΕΛΛΑΔΑ

Οι εφοριακοί συμπαρίστανται με 3ωρη στάση στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

οι-εφοριακοί-συμπαρίστανται-με-3ωρη-στ-395705

Τη συμπαράστασή τους στις απολυμένες καθαρίστριες δήλωσαν έμπρακτα το πρωί της Τρίτης οι εφοριακοί οι οποίοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας.

Οι εφοριακοί καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου διότι παρά το γεγονός ότι οι απολύσεις των καθαριστριών κρίθηκαν παράνομες από τη δικαιοσύνη και διατάχθηκε η άμεση επαναπρόσληψή τους, το υπουργείο κωφεύει και παραβιάζει τη δικαστική απόφαση.

Εντωμεταξύ σήμερα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου στην προσφυγή ακύρωσης που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Οι καθαρίστριες συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο, προκειμένου να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση που ορίζει την επαναπρόσληψη τους, η οποία δεν εκτελείται από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Στο σκεπτικό της απόφασης του (αριθμός 1584/2014) το δικαστήριο, που διατάσσει να είναι προσωρινά εκτελεστή η κρίση του, διατυπώνει τη θέση ότι η διαθεσιμότητα των καθαριστριών αντίκειται στο Δημόσιο συμφέρον και τονίζει πως «ήταν προδήλως ασύμφορη να εξυπηρετήσει τον σκοπό του νόμου».

Τονίζει δε, πως η διαδικασία που εφαρμόστηκε στις συγκεκριμένες εργαζόμενες του ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά ισοδυναμεί με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Αρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου