ΕΛΛΑΔΑ

Σταυρούπολη: Επίθεση ακροδεξιών και σοβαρά επεισόδια πριν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο

σταυρούπολη-επίθεση-ακροδεξιών-και-σ-394470

Μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σαυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, που έγιναν το πρωί, νέα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας. Ομάδα ακροδεξιών που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκε ξαφνικά και απρόκλητα στα άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 6:30 μμ. Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στον απόηχο των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει από χθες

ADVERTISING

Όπως μεταδίδει το Grtimes, οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες πυρσούς και άλλα αντικείμενα προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι προσπάθησαν να αμυνθούν. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν πρόλαβαν να κινηθούν και σύμφωνα με τους διαδηλωτές άργησαν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση.

Οι δυνάμεις των ματ που έφτασαν στο σημείο έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς ενώ δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια:

Παρά τις εντάσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μέλη του αντιεξουσιαστικού και του αναρχικού χώρου και άλλοι φορείς διαδήλωσαν στην πλατεία Τερψιθέας με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για φασιστικές ομάδες και περιθωριακά στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τους μαθητές, το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες, καταγγέλλοντας τις επιθέσεις που πραγματοποιήσαν οι κουκουλοφόροι με τα μαύρα, έχοντας ως ορμητήριο τους το σχολείο.

Για τη σημερινή αντιφασιστική κινητοποίηση υπήρξαν δεκάδες καλέσματα από πολλούς φορείς και τα αστυνομικά μέτρα στην περιοχή έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα, ειδικά μετά το τελευταίο επεισόδιο.

news247.gr -Grtimes.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου