ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική και Λάρισα

μίνι-lockdown-σε-θεσσαλονίκη-κιλκίς-χαλκιδι-394460

Στο επίπεδο 4 δηλαδή στο κόκκινο εντάσσονται από σήμερα 4 ακόμη περιοχές οι Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική και Λάρισα οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, μετά την χθεσινή αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορονοϊό από την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σαν ένα μινι Lockdown όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες περιοχές.

Μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική και Λάρισα

Ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στο0,8% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 27,4 ανά 100.000 κατοίκους. Να επισημάνουμε ότι αν και οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν είναι τόσο άσχημοι, το πρόβλημα εδω εντοπίζεται στην πίεση των νοσοκομείων κυρίως από την αύξηση των κρουσμάτων σε όμορους νομούς.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 0,87% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 32,9 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στην Περιφέρεια Κιλκίς ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 0,96% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 29,8 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Τέλος στην Περιφέρεια Λάρισας, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 1,02% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 34,1 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού το αργότερο μέχρι αύριο τα οποία θα ισχύσουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στο ίδιο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται και η Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα και μάλιστα για αυτές τις περιοχές ανακοινώθηκαν μέτρα τύπου μίνι Lockdown. Αντίθετα βελτίωσε το επίπεδό της η Αργολίδα.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου