ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η κόρη της Βέφας Αλεξιάδου

πέθανε-η-κόρη-της-βέφας-αλεξιάδου-39415

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο, η κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, Αλεξία πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατος προήλθε από ανακοπή καρδιάς, ωστόσο αυτή την ώρα γίνεται η νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή του αίτια.

Μόλις λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς, η Αλεξία Αλεξιάδου, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ένα μήνυμα το οποίο και αποτελεί την υπέρτατη τραγική ειρωνία.

Στο τελευταίο της μήνυμα η κόρη της Βέφας Αλεξιάδου ευχόταν μεταξύ άλλων: «να είμαστε όλοι καλά με υγεία, και να γιορτάσουμε και του χρόνου».

Δείτε παρακάτω:

Το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε την Αλεξία Αλεξιάδου μέσα από τις εκπομπές, όπου μαγείρευε δίπλα στην μητέρας της. Η κόρη της διάσημης μαγείρισσας έχει δυο κόρες ηλικίας 17 και 10 ετών.

«Το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία …. όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Αλεξία Αλεξιάδου που είχε χρόνια προβλήματα άσθματος.

Η μαγείρισσας, που έφυγε ξαφνικά από την ζωή αγαπούσε την μαγειρική αλλά όπως έχει πει χαρακτηριστικά και σε συνέντευξή της στο παρελθόν ευτυχία για εκείνη ήταν: «Η οικογένειά μου, τα παιδιά μου, η δουλειά μου. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτά και θα επιζούσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αρκεί μόνο να τα έχω εξασφαλισμένα».

Λίγα λόγια για την Αλεξία Αλεξιάδου:

Η Αλεξία Αλεξιάδου, ήταν συγγραφέας της πολύ επιτυχημένης τριλογίας «Ερωτικές Συνταγές», «Γεύσεις Γάμου» και «Μια γιορτή για τα παιδιά».

Τα βιβλία της έχουν κατακτήσει διεθνή βραβεία από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό «International Cookbook Awards».

Με την πρώτη της δουλειά στο χώρο της γαστρονομίας, το βιβλίο Εξωτική Κουζίνα, η Αλεξία Αλεξιάδου έκανε το μεγάλο βήμα από τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και τα δύο πτυχία ΒΑ στα Οικονομικά και MBA σε Import and Export Management από το City University Business School του Λονδίνου, στη μεγάλη της αγάπη, που λόγω οικογενειακής παράδοσης δεν μπορούσε παρά να είναι η μαγειρική.

Ακολούθησαν επιτυχημένες σειρές σε συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς ομίλους και η έκδοση του μηνιαίου περιοδικού μαγειρικής και lifestyle “realfood” το οποίο είναι από την έκδοσή του έως σήμερα το πλέον αναγνωρισμένο έντυπο στην κατηγορία του.

Η Αλεξία Αλεξιάδου ήταν μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals), και παρακολουθούσε τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας και δίνοντας και διαλέξεις σε Αμερικάνικο κοινό.

Από τον Δεκέμβριο του 2008 και κάθε μήνα εκδίδει μαζί με την μητέρα της Βέφα, «Το Αλφαβητάρι της Μαγειρικής» την πιο πλήρη, εύχρηστη και πολυτελή εγκυκλοπαίδεια γεύσης, η οποία κυκλοφορεί κάθε μήνα με το περιοδικό Τηλεθεατής.

Από το Μάιο του 2009 παρουσιάζει με εξαιρετική επιτυχία με την Βέφα Αλεξιάδου την νέα τηλεοπτική εκπομπή του κυπριακού καναλιού Sigma TV «Μαγειρέματα με την Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου».

Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα.

Με το σύζυγό της Βαγγέλη Κιτσάκη είναι ιδιοκτήτες του εκδοτικού οίκου «Alba Editions ». Έχουν δύο κόρες τη Χαρά και τη Γενοβέφα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου