ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων υπό το φόβο νέων επιθέσεων

επαλ-σταυρούπολης-σε-κλοιό-αστυνομικ-393190

Αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις είναι σήμερα το πρωί το ΕΠΑΛ στη Σταυρουπολη αφού αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν σε κανέναν να προσεγγίσει το σημείο πέραν των μαθητών στον απόηχο ακροδεξιών επιθέσεων από άτομα με κράνη και κουκούλες που βρέθηκαν μέσα στο σχολείο και με ορμητήριο αυτό, για δυο ημέρες πραγματοποίησαν επιθέσεις με πέτρες, πυρσούς, ρόπαλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ενώ καταγγελίες μαθητών έκαναν λόγο και για μαχαίρια, ακόμη και για τσεκούρια.

Αρκετοί είναι οι μαθητές που έχουν αποφασίσει να μην έρθουν σήμερα για μάθημα μετά τα γεγονότα των δυο ημερών, ενώ μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕ αλλά και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων βρίσκονται από νωρίς κοντά στο σχολείο, χωρίς η αστυνομία να τους επιτρέπει να προσεγγίσουν.

«Δεν μπορεί να μπαινοβγαίνουν άτομα στων οποίων τα σπίτια βρέθηκαν στιλέτα και πιστόλια και να τους βάζει στο σχολείο ο ίδιος ο διευθυντής από τα ανοίγματα, όπως» δήλωσε ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. «Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης που δεν έχει σπάσει το απόστημα. Δεν είναι διαμάχη σχολικών και εξωσχολικών. Είναι διαμάχη φασιστών με την εκπαιδευτική κοινότητα» συμπλήρωσε.

Στο σημείο πραγματοποιείται και σήμερα αντιφασιστική συγκέντρωση από περίπου 100 άτομα που φωνάζουν συνθήματα.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου