ΕΛΛΑΔΑ

Ρίχνουν τώρα τις ευθύνες στον πατέρα της Φαίης

ρίχνουν-τώρα-τις-ευθύνες-στον-πατέρα-τ-392952

Στον πατέρα της αδικοχαμένης Φαίης Μπλάχα και της αδελφής της Μαριαλένας επέρριψε ευθύνες ο πρώην σύζυγος της τελευταίας, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο Σταύρος Πασχάλης υποστήριξε ότι ο πατέρας των κοριτσιών ήταν αδιάφορος απέναντι στα παιδιά του και ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν τα χρήματα.
Ανέφερε ακόμη ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την πρώην σύζυγό του, Μαριαλένα, καθότι χώρισαν πολιτισμένα, ενώ μιλώντας για τον ξυλοδαρμό που οδήγησε στο θάνατο την 23χρονη Φαίη, ισχυρίστηκε ότι η Μαριαλένα από τη στιγμή που συνέβη το γεγονός βρισκόταν σε πανικό και για το λόγο αυτό δεν κατέθεσε εξ αρχής την αλήθεια.

«Κανείς μέχρι τότε ούτε η ίδια είχαν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης της Φαίης. Μου τηλεφώνησε η Μαριαλένα και μου είπε ότι η Φαίη είναι χτυπημένη στο κεφάλι και ότι την πήγαν στο νοσοκομείο. Η Μαριαλένα όταν πήγε να καταθέσει στο αστυνομικό τμήμα ήταν ταραγμένη. Βγαίνοντας από το τμήμα την πήρε ο κατηγορούμενος και την απείλησε. Μου έλεγε ότι φοβάται. Ο κατηγορούμενος της τηλεφώνησε και στη δεύτερη κατάθεση και άκουσα τη Μαριαλένα που του έλεγε στο τηλέφωνο “σε παρακαλώ μη με απειλείς”. Εγώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δε γνώριζα ότι η Μαριαλένα είχε συνευρεθεί ερωτικά με τον Στεφανάκη. Στη Νέα Μάκρη ακουγόταν ότι κυκλοφορεί ένα ροζ βίντεο και τότε τη ρώτησα τι συμβαίνει. Τότε εκείνη μου αποκάλυψε ότι είχε βρεθεί ερωτικά με τον κατηγορούμενο», υπογράμμισε ο μάρτυρας.

Σε ερώτηση της έδρας γιατί η Μαριαλένα δεν είπε στον πατέρα της τι είχε συμβεί, απάντησε ότι ο πρώην πεθερός του ήταν ένας «μοναχικός και αδιάφορος άνθρωπος που δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ τα παιδιά του».

«Τα έβγαλε στην κοινωνία σαν πρόβατα με αποτέλεσμα να μπορεί να τις κάνει ο κάθε ψευτοάντρας ό,τι θέλει. Τον ενδιέφερε μόνο το χρήμα. Οι δύο αδελφές είχαν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους όπως έχουν και μια πολύ καλή μητέρα που δυστυχώς είναι βαριά άρρωστη (…)», σημείωσε.

«Μια φορά μου είχε εκμυστηρευτεί (η Φαίη) ότι ο κατηγορούμενος την είχε χτυπήσει και ότι ζαλιζόταν και είχε ζητήσει από τον πατέρα της να την πάει στο νοσοκομείο. Όμως εκείνος της απάντησε σε παρακαλώ μη με μπλέκεις με αυτά», είπε ο μάρτυρας.

Ο κ.Πασχάλης τόνισε ακόμη ότι δεν είχε καλή εντύπωση για τον Βαγγέλη Στεφανάκη και ότι η Φαίη ήταν «ένα παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση». Υποστήριξε, δε, ότι η Μαριαλένα αγαπούσε πολύ και ήθελε να να προστατεύσει τη Φαίη.
Η δίκη συνεχίζεται με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων, Βαγγέλη Στεφανάκη, Μαριαλένας Μπλάχα και ενός ακόμη προσώπου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου