ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

δύο-συλλήψεις-για-πορνογραφία-ανηλίκ-391260

Δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου και ενός 28χρονου σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη βία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «σε διαδικτυακές συνομιλίες τους με ανήλικη στο Facebook, την απειλούσαν ότι θα δημοσίευαν άσεμνο φωτογραφικό υλικό που προηγουμένως τους είχε αποστείλει έπειτα από ψυχολογική πίεση και εξαναγκασμό».

Αρχικά οι αστυνομικοί είχαν καταγγελίες ότι χρήστες του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια συνομιλιών με ανήλικους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, τους αποσπούσαν με τη χρήση ψυχολογικής βίας φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και στη συνέχεια τα εξανάγκαζαν σε ερωτικές συνευρέσεις.

Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο Skype και στο Facebook εντόπισαν τους δύο εμπλεκόμενους. Όπως διαπιστώθηκε, συνομιλούσαν με την ανήλικη χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα προφίλ και την εξανάγκαζαν να «προβεί σε πράξεις προσβλητικές για τη γενετήσια αξιοπρέπειά της».

Μάλιστα για να μη διακόψει την επικοινωνία μαζί τους, την απειλούσαν ότι θα δημοσίευαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της, που προηγουμένως την είχαν εξαναγκάσει να τους αποστείλει.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των δύο κατηγορουμένων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία εισαγγελέως, σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.

Κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο εμπλεκόμενοι είναι οι διαχειριστές προφίλ στο Skype και στο Facebook που χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες με το κορίτσι, ενώ βρέθηκαν και ηλεκτρονικά αρχεία με τις συνομιλίες τους με την ανήλικη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα διαπιστώθηκε η επικοινωνία τους και με άλλες ανήλικες, περιπτώσεις οι οποίες διερευνώνται.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέτασή ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου