ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανική τεχνογνωσία για τη διαχείριση αποβλήτων ζητά ο Μπουτάρης

γερμανική-τεχνογνωσία-για-τη-διαχείρ-390481

«Λεφτά υπάρχουν»- τη γνωστή ρήση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο. Ο κ. Μπουτάρης δεν εννοούσε πάντως τα ελληνικά κονδύλια, αλλά τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ. Από αυτά ο δήμος Θεσσαλονίκης θα εισπράξει το επόμενο διάστημα 40 εκ. ευρώ, ενώ θέλει να απορροφήσει και άλλα σε συνεργασία με τη Γερμανία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για την τριήμερη επίσκεψη του Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα σε Βερολίνο, Αμβούργο και Στουτγάρδη.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Κάθε χρόνο η ΕΕ επιβάλει στην Ελλάδα σημαντικά πρόστιμα για την παράβαση κοινοτικών κανονισμών. Βάση νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, τα πρόστιμα θα πληρώνονται από εδώ και στο εξής από τους Δήμους.

«Εγώ ως Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχω καμία διάθεση να πληρώνω πρόστιμα επειδή δεν διαχειρίζομαι καλά τα σκουπίδια» δηλώνει ο κ.Μπουτάρης και επισημαίνει. «Θα μπορούσαμε να πάρουμε στον δήμο έναν διεθνή σύμβουλο για να μας πει πώς θα πρέπει να οργανώσουμε τη δουλειά, που αποδεδειγμένα δεν ξέρουμε να την κάνουμε. Με αυτή τη λογική λέμε, μας κοστίζει πολύ λιγότερα με μία αδελφοποιημένη πόλη ή με μία άλλη πόλη της Γερμανίας να έχουμε ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας τέτοια, που να μας επιτρέψει εν τέλει να μην πληρώνουμε πρόστιμο και να έχουμε και όφελος από τη διαχείριση των σκουπιδιών. Διότι υπάρχει και όφελος από τη διαχείριση των σκουπιδιών».

DW

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου