ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Προετοιμάζεται ο χώρος που θα στηθούν οι οικίσκοι

σεισμός-στο-αρκαλοχώρι-προετοιμάζετ-389513

Σε χώρο απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου θα στηθούν οι οικίσκοι που αναμένονται από μέρα σε μέρα από την Αθήνα προκειμένου να στεγάσουν τις οικογένειες που έμειναν άστεγες μετά τον καταστρεπτικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας.

Ήδη από το πρωί μηχανήματα και συνεργεία προετοιμάζουν τον χώρο καθαρίζοντάς τον με σκοπό να απλώσουν τσιμέντο ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα διάβρωσης με τις βροχές.

«Οι οικίσκοι μας έχουν ενημερώσει ότι βρίσκονται στον Πειραιά και αναμένονται να φτάσουν αύριο, το αργότερο μεθαύριο, στην Κρήτη», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης και συνέχισε «οι πρώτοι οικισμοί θα στηθούν στο Αρκαλοχώρι ενώ άλλοι θα τοποθετηθούν στη Βόνη».

Γ. Λεονταράκης: Πολιτική προστασία χωρίς χρήματα δεν γίνεται

Αιχμές κατά του κράτους ως προς την πολιτική προστασία άφησε, μιλώντας στο cretapost, ο Γιάννης Λεονταράκης.

Ο κ. Λεονταράκης τόνισε πως θα πρέπει να μην εξαγγέλλονται απλώς διάφορα πράγματα αλλά να δοθούν χρήματα για την Πολιτική Προστασία.

«Αν θέλει το κράτος να κάνουμε αυτά που ξέρουμε και να κάνουμε πράξη τους σχεδιασμούς που έχουμε τότε να μην εξαγγέλλει απλώς αλλά να φροντίσει να χρηματοδοτήσει γενναιόδωρα τις περιφέρειες για να κάνουν τα ανάλογα. Ξέρουμε να κάνουμε την δουλειά μας αλλά δεν έχουμε την οικονομική στήριξη από το κράτος. Το κράτος πρέπει να καταλάβει ότι Πολιτική Προστασία χωρίς χρήματα δεν γίνεται», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Λεονταράκης.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου