ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύ το πολιτικό κλίμα στη ΔΗΜ.ΑΡ. Μαγνησίας

βαρύ-το-πολιτικό-κλίμα-στη-δημ-αρ-μαγνη-387943

Μόνο ένας στους επτά ψηφοφόρους του 2012 στο Βόλο ψήφισαν το κόμμα – Αναμένονται εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες

Βαρύ το κλίμα στη ΔΗΜ.ΑΡ. στην προχθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού οργάνου στο Βόλο. Η εκλογική «πανωλεθρία» στις ευρωεκλογές σε επίπεδο Μαγνησίας όπως και πανελλαδικά, το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Βόλου και οι περιφερειακές εκλογές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης σε ένα πρώτο απολογισμό που έγινε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τρία μέλη, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν λάβει την απόφαση να αποστασιοποιηθούν και αναμένεται τις επόμενες μέρες να διαχωρίσουν τη θέση τους είτε μέσω αρθρογραφίας είτε μέσω δηλώσεων.

Σήμερα η Ν.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ. αναμένεται να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία θα τοποθετείται επί του αποτελέσματος σε πρώτη φάση ενώ μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει νέα σύγκλιση των οργάνων προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Στις τοποθετήσεις τους σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα μέλη του νομαρχιακού οργάνου φέρεται να εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους καθώς ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν «πέρασε» ενώ παράλληλα βάσει των αποτελεσμάτων φάνηκε ξεκάθαρα ότι το θολό στίγμα του κόμματος τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις ευρωεκλογές προκάλεσε φυγόκεντρες δυνάμεις και αποσυσπείρωση με αποτέλεσμα στο Νομό Μαγνησίας η εκλογική δύναμη της ΔΗΜ.ΑΡ. να συρρικνωθεί στο ελάχιστο αφού από τις εθνικές εκλογές του 2012 το κόμμα απώλεσε 6.000 και πλέον ψηφοδέλτια.

«Μόνο ένας στους επτά ψηφοφόρους από αυτούς που μας ψήφισαν τον Ιούνιο του 2012, μας στήριξε στις ευρωεκλογές και αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε» σημείωσε στέλεχος της Νομαρχιακής στην προχθεσινή συνεδρίαση, θέλοντας να περιγράψει το μέγεθος της εκλογικής συντριβής του κόμματος.

Συζήτηση επίσης εκτενή έγινε για το Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τα στελέχη να εκφράζουν ο καθένας και διαφορετική άποψη για τους λόγους για τους οποίους τόσο το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Πάνο Σκοτινιώτη στο Δήμο Βόλου όσο και στην περιφέρεια Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Ν. Τσιλιμίγκα δεν κατάφεραν να κόψουν το νήμα του νικητή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου