ΕΛΛΑΔΑ

Διευκολύνσεις για τη ναυπήγηση πλοίων ζήτησε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

διευκολύνσεις-για-τη-ναυπήγηση-πλοίω-387510

Την παροχή διευκολύνσεων για τη χρηματοδότηση ελληνικών ναυπηγικών προγραμμάτων, υπό τη μορφή ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων, συζήτησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Πρόεδρο του Κορεατικού Οργανισμού «Korea Trade Insurance Corporation» (Κ-Sure) κ.Γιανγκ – Χακ Κιμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργασθούν εντατικά σε αυτές τις παροχές προς την ελληνική ναυτιλία, καθώς και άλλα διμερή ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, στον στόχο του υπουργείου Ναυτιλίας να προωθήσει τις εξαγωγές εξοπλισμού πλοίων Ελλήνων κατασκευαστών στα Κορεάτικα ναυπηγεία. «Οι έλληνες πλοιοκτήτες εμπιστεύονται τα κορεάτικα ναυπηγεία. Το επόμενο βήμα είναι οι ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού και της κορεατικής ναυπηγικής βιομηχανίας να συνεργασθούν ακόμη πιο αποτελεσματικά, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των ελληνικών εξαγωγών που θέσαμε», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Επεσήμανε επίσης τη στρατηγικής σημασίας σχέση της Ελλάδας, ως χώρα με μεγάλη εφοπλιστική κοινότητα και ισχυρό νηολόγιο με τη Δημοκρατία της Κορέας. «Η μακροχρόνια συνεργασία της ελληνικής πλοιοκτησίας με τη ναυπηγική αγορά της Κορέας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της στην Κορεατική ναυπηγική βιομηχανία. Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων που αναδεικνύει δυνατότητες εμβάθυνσης στη διακρατική συνεργασία, τόσο στον αμιγώς ναυτιλιακό, όσο και στο ναυπηγικό τομέα», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Νωρίτερα ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με το Προεδρείο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών. Στη συνάντηση παρέστη και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριος Δημητριάδης.

«Η σύμπλευσή μας σε ζητήματα ναυτιλίας που διαπιστώνουμε σήμερα δεν αποτελεί εξέλιξη των ημερών. Αποτελεί το αποτέλεσμα όλων των επαφών και των πρωτοβουλιών που έχουμε λάβει τους προηγούμενους μήνες. Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα, εδώ και καιρό, έχουν αναπτύξει μια στενή συνεργασία για θέματα που άπτονται ναυτιλιακής πολιτικής», τόνισε κατά τη συνάντηση ο κ. Βαρβιτσιώτης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου