ΕΛΛΑΔΑ

«Έσπασε» τα ισόβια 25χρονος για τη δολοφονία ηλικιωμένης στην Περαία

έσπασε-τα-ισόβια-25χρονος-για-τη-δολοφ-386279

Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών και 7 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 25χρονο που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 77χρονης, πέρσι τον Οκτώβριο, στην Περαία Θεσσαλονίκης. Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ο νεαρός κατηγορούμενος έλαβε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης του, το οποίο χορηγείται πλέον και σε συνθήκες εγκλεισμού και χάρη στο οποίο «έσπασε» τα ισόβια.

Προηγουμένως στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και επικαλέστηκε κενά μνήμης. Προανακριτικά είχε πει για την ηλικιωμένη ότι την «λάτρευε», καθώς την γνώριζε από μικρό παιδί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 25χρονος την επισκεπτόταν συχνά στο σπίτι της και της ζητούσε χαρτζιλίκι, ή φαγητό, και εκείνη του έδινε.

Το βράδυ όμως που διεπράχθη η δολοφονία η 77χρονη φαίνεται να αρνήθηκε να του προσφέρει χρήματα και τότε εκείνος θύμωσε, άρπαξε ένα μαχαίρι με το οποίο την τραυμάτισε θανάσιμα. Εις βάρος του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών προς ίδια χρήση.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές, όπου, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου