ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός στην Κω που χαστουκισε πρόσφυγες (βίντεο)

σε-διαθεσιμότητα-αστυνομικός-στην-κω-384641

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας αστυνομικός στην Κω, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press να χαστουκίζει πρόσφυγες και να κραδαίνει ένα μαχαίρι. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τους έσπρωχνε και τους χαστούκιζε

Το βίντεο τραβήχτηκε την στιγμή που Πακιστανοί και Σύροι πρόσφυγες περιμένουν στη σειρά για να πάρουν τα έγγραφα της προσωρινής τους παραμονής στη χώρα. Ενας αστυνομικός εμφανίζεται να χαστουκίζει έναν μετανάστη και να σπρώχνει δύο άλλους, θέλοντας να τους απομακρύνει και να τους βάλει σε μια σειρά. Τους φωνάζει «που είπα εγώ; (να σταθείτε)» και με το μαχαίρι που κρατάει χαράζει μια γραμμή στο πάτωμα.

Την σχετική φωτογραφία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του Associated Press Dalton Bennett και στο Twitter αναφέροντας: «Έλληνας αστυνομικός κραδαίνει μαχαίρι και χαστουκίζει τρομοκρατημένους Πακιστανούς και Σύρους, ενώ περιμένουν για τα χαρτιά τους. καλώς ήρθατε στην Κω».

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου