ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε σπείρα «χρυσοδάχτυλων»

χειροπέδες-σε-σπείρα-χρυσοδάχτυλων-384422

Δύο εν ενεργεία τραπεζικοί υπάλληλοι, ένας συνταξιούχος τραπεζικός και ένας επαγγελματίας οδηγός, εμπλέκονται σύμφωνα με την Αστυνομία στην κλοπή-μαμούθ εις βάρος 80χρονης στα Χανιά.

Οι τέσσερις φέρονται βάσει οργανωμένου σχεδίου να έκλεψαν κοσμήματα, ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χρυσές λίρες, συνολικής αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η υπόθεση θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο αστυνομικής ταινίας λόγω του σχεδίου που είχαν καταστρώσει οι εμπλεκόμενοι ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της ηλικιωμένης, η οποία διαθέτει μεγάλη περιουσία στα Χανιά και δεν έχει αποκτήσει δική της οικογένεια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ όλα ξεκίνησαν μέσα στο 2012. Την ηλικιωμένη προσέγγισε 37χρονος υπάλληλος τράπεζας, της οποίας η 80χρονη ήταν πελάτης. Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της. Την έπεισε να μετατρέψει ποσό 500.000 ευρώ σε χρυσές λίρες και να τις φυλάξει στη θυρίδα που είχε στην τράπεζα για λόγους ασφαλείας και στην οποία ήταν ο ίδιος συνδια-χειριστής.

Μαζί με τις χρυσές λίρες, η 80χρονη τοποθέτησε στη θυρίδα κοσμήματα και ράβδους χρυσού, αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου.

Λίγο καιρό αργότερα, ο ίδιος υπάλληλος της συνέστησε να μεταφέρει τον «θησαυρό» στο σπίτι της για μεγαλύτερη ασφάλεια, επικαλούμενος τη ρευστή κατάσταση που επικρατούσε γενικότερα στον τραπεζικό χώρο.

Η ηλικιωμένη το έπραξε, φρόντισε όμως να φτιάξει στο σπίτι μία μυστική κρύπτη. Σίγουρη για την ασφάλεια των κοσμημάτων και του χρυσού, πέρασε καιρός για να ανοίξει την κρύπτη και όταν το έπραξε διαπίστωσε ότι όλα είχαν κάνει… φτερά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο κόλπο είχαν επίσης εμπλοκή η 43χρονη φίλη του, τραπεζική υπάλληλος η ίδια σε άλλη τράπεζα, ένας 48χρονος συνταξιούχος τραπεζικός και ένας 32χρονος φίλος τους, επαγγελματίας οδηγός.

Κατά την Αστυνομία, τα κοσμήματα και ο χρυσός κλάπηκαν την ημέρα που με προτροπή του πρώτου τραπεζικού υπαλλήλου η ηλικιωμένη τον ακολούθησε σε μία εκδρομή. Εκείνος είχε φροντίσει να αφήσει ανοιχτή την πίσω πόρτα της κατοικίας της 80χρονης προκειμένου να εισέλθουν οι συνεργοί του. Το Σάββατο και καθώς όλα τα στοιχεία οδηγούσαν τις Αρχές στην ταυτότητα των τεσσάρων, έγιναν κατ’ οίκον έρευνες, ενώ σε ιδιωτικούς χώρους των τριών εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός χρυσών λιρών.

Από την προσοχή των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ δεν είχε επίσης διαφύγει το γεγονός της άνετης διαβίωσης των τεσσάρων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οπως επισημαίνεται, από τη ρευστοποίηση μέρους των κλεμμένων έκαναν αγορές, ενώ από το «ξέπλυμα» χρηματοδοτούσαν επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Ακόμα προέκυψε ότι μέρος των κλοπιμαίων είχε διοχετευτεί σε ενεχυροδανειστήρια των Χανίων και ήδη σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου