ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ΔΟΕ επιμένει στη απεργία – αποχή

αξιολόγηση-εκπαιδευτικών-η-δοε-επιμέ-384362

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αποφάσισε τη συνέχιση της συνέχιση της απεργίας αποχής από «την αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων», τουλάχιστον μέχρι να βγει η απόφαση του Εφετείου.

Υπενθυμίζεται πως μετά την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στο Πρωτοδικείο, το οποίο κήρυξε «παράνομη» την απεργία, το ΔΣ της ΔΟΕ προσφεύγει στο Εφετείο για την ακύρωσή της, ενώ παράλληλα ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει και εκείνη απεργία αποχή από την αξιολόγηση.

Η ΔΟΕ «χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι αψηφώντας την εκστρατεία τρομοκράτησης εναντίον τους από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή», προσθέτει στην ανακοίνωση.

Ενδεικτικά, παραθέτει στην ανακοίνωση κάποια από τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, τα οποία ανακοινώνονται στην Ομοσπονδία από τους συλλόγους: Σύλλογοι Νάουσας, Ηλιούπολης, Κερατσινίου-Περάματος και Χαϊδαρίου 100%, Σύλλογος Χαλκιδικής 97%, Σύλλογος Φθιώτιδας 96%, Ζ’ Θεσσαλονίκης 95%, Σύλλογος Α’ Αθήνας 94,4%, Σύλλογος «Δημ. Γληνός» 94,23%.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου