ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για εκβίαση καταστηματαρχών στη Ζάκυνθο

συνελήφθησαν-δύο-αστυνομικοί-για-εκβ-383300

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ζάκυνθο.

Πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους 34 ετών και 31 ετών που υπηρετούν στην Οικονομική Αστυνομία και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αντίστοιχα και οι οποίοι φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τους καταστηματάρχες, για να μην πραγματοποιήσουν ελέγχους για τους οποίους ψευδώς ισχυρίζονταν ότι είχαν σταλεί στο νησί από την Αθήνα.

Ο 34χρονος συνελήφθη στην Ζάκυνθο χθες Δευτέρα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ζακύνθου, ενώ ο 31χρονος, που είχε αναχωρήσει λίγο νωρίτερα, συνελήφθη στην Αθήνα από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που ενημερώθηκε για την δράση τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 34χρονος συνελήφθη αμέσως μόλις παρέλαβε 10.540 ευρώ, που είχαν προσημειωθεί, καθώς είχε ενημερωθεί η Ασφάλεια για την εκβίαση.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο ανθυπαστυνόμοι είχαν ζητήσει αρχικά από καταστηματάρχες στην Ζάκυνθο, 20.000 ευρώ για να μην κάνουν έλεγχο και μετά από διαπραγματεύσεις κατέληξαν στο ποσό των 10.540 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι ο ένας από τους παραπάνω καταστηματάρχες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, 5.000 ευρώ, ποσό το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και πάλι να μη διενεργηθούν δήθεν έλεγχοι.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του 34χρονου σε περιοχή της Ζακύνθου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, το ποσό των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400) ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια.

Στην οικία του 31χρονου στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδερογροθιά.

Ο 31χρονος προσάγεται στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου και μαζί με τον 34χρονο θα οδηγηθούν, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στην αρμόδια Εισαγγελία, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου