ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη – Φεύγει από τον καταυλισμό των σεισμόπληκτων το βρέφος

κρήτη-φεύγει-από-τον-καταυλισμό-των-383198

Στη Βουλγαρία θα επιστρέψει η οικογένεια του βρέφους που έμενε σε σκηνή μετά τον καταστροφικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, ο οποίος «χτύπησε» την Κρήτη και ιδιαίτερα την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Οι Βούλγαροι γονείς του βρέφους των μόλις 12 ημερών έμειναν άστεγοι με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μείνουν στις σκηνές που στήθηκαν έξω από το εκθεσιακό κέντρο στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Το μωράκι είναι καλά στην υγεία του

Το μωράκι, που εξετάστηκε από τους παιδίατρους, χαίρει άκρας υγείας και αναχωρεί αύριο Τρίτη από τον καταυλισμό για τη Βουλγαρία από όπου ήρθαν οι γονείς του στην Κρήτη για βρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το σπίτι που διέμενε η οικογένεια του βρέφους έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και είναι ακατάλληλο για να κατοικηθεί. «Φοβηθήκαμε πολύ και ακόμα φοβόμαστε», ανέφερε στο cretapost.gr η μητέρα του μωρού, η οποία έχει πλέον πάρει την απόφαση με τον σύζυγό της να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ. Θέλουμε να φύγουμε για τη Βουλγαρία. Αυτό που ζήσαμε ήταν τρομακτικό και ακόμα δεν έχουμε ηρεμήσει», δήλωσε η νεαρή μητέρα.

Οι αρμόδιοι φορείς εξασφάλισαν για την οικογένεια τα πολυπόθητα εισιτήρια και έτσι την Τρίτη 5 Οκτωβρίου ο πατέρας και η μητέρα με το νεογέννητο παιδί τους αναχωρούν για Βουλγαρία.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου