ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται να έχουν προνόμια

οικονόμου-οι-εμβολιασμένοι-δικαιούν-381734

Τις προσδοκίες της κυβέρνησης για εθνική πανστρατιά όσον αφορά στη συμφωνία με τη Γαλλία στον αμυντικό τομέα μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς του ψεύδη.

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει εθνική εξαίρεση και κατώτερη των περιστάσεων», είπε ο κ. Οικονόμου λέγοντας πως η συμφωνία με την Γαλλία αποτελεί πρώτα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. «Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Επιλέγει να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της χώρας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα φαινόμενα ακροδεξιάς βίας στην Βόρεια Ελλάδα σε σχολεία, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την νεκρανάσταση νεοναζιστικών συμμοριών. Για εμάς η πολιτική καταδίκη του φασισμού είναι αυτονόητη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε το briefing:

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου αντέκρουσε τα υπονοούμενα του κ. Τσίπρα -μίλησε για εποχές Άκη και Γιάννου- όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος της ελληνογαλλικής συμφωνίας, λέγοντας πως εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μάθει για τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά της εποχής εκείνης, μπορεί να απευθυνθεί στους συνεργάτες του οι οποίοι προέρχονται από εκείνη την περίοδο και είναι πολλοί.

Σχετικά με την πανδημία και τις ανακοινώσεις σχετικά με το πλαίσιο για τους εμβολιασμένους, είπε πως ο σχεδιασμός προσαρμόζεται ανάλογα στις συνθήκες και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένο ένα σχέδιο που έχει εφαρμοστεί έως σήμερα και έχει οδηγήσει 2 στους 3 πολίτες να είναι θωρακισμένοι απέναντι στην πανδημία. Για την πλήρη κατάργηση των lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αύριο ο κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια για την συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια».

Φέτος δεν είναι όπως πέρυσι και έχουμε πολλούς εμβολιασμένους, είπε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις παρελάσεις. Ο κόσμος δικαιούται και αξίζει μια κανονικότητα.

Μιλώντας για την ακρίβεια είπε: «Σύντομα και ενδεχομένως μέσω στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης και για το φυσικό αέριο, όπως είχαν ανακοινωθεί και για το ηλεκτρικό ρεύμα».

Για την οικονομία και τον Προϋπολογισμό του 2022 είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση:

Εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2022. Αναθεωρεί το ρυθμό ανάπτυξης για το 2021 από 3,6% στο 6,1% και στο 4,7% για το 2022, γεγονός που ανεβάζει τη σωρευτική ανάπτυξη 2021-2022 στο 10,8%.

Χαρακτηριστικά στοιχεία της δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι τα ακόλουθα:

  • Ο ισχυρός ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης που το δεύτερο τρίμηνο του 2021 έφτασε το 16,2%.
  • Ο πολλαπλασιασμός των επενδύσεων και η ενίσχυση των εξαγωγών.
  • Η συρρίκνωση της ανεργίας από 16,8% τον Ιούλιο του 2020 στο 14,2% τον Ιούλιο του 2021.
  • Η συνεχής αύξηση των καταθέσεων των επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
  • Η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2021 κατά 5,1%.
  • Η συνεχής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και οι αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις της χώρας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου