ΕΛΛΑΔΑ

Το Ποτάμι καλεί τους βουλευτές σε πρόταση μομφής κατά Κωνσταντοπούλου

το-ποτάμι-καλεί-τους-βουλευτές-σε-πρότ-381688

Να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να καταθέσουν τα κόμματα πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, πρότεινε με σημερινές δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης .

«Θεωρούμε ότι κα Κωνσταντοπούλου παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθότι όπως ξέρουμε όλοι στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής και κάλεσε τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Κομμουνιστικού Κόμματος και των ΑΝΕΛ να συνεννοηθούν και να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της Προέδρου της Βουλής. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού οι βουλευτές ομόφωνα αποφάσισαν ότι μετά την ψήφιση του Μνημονίου του Αλέξη Τσίπρα, η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει τον Σεπτέμβριο αν θα έχει για Πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή όχι.

Δεν παρέλειψε τέλος να διευκρινίσει ότι το Ποτάμι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία, αλλά δεν στηρίζει την κυβέρνηση. «Ψηφίζουμε τη συμφωνία που φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η συμφωνία που θα μας κρατήσει στο κέντρο της Ευρώπης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού:

«Το Ποτάμι καλεί τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Κομμουνιστικού Κόμματος και των ΑΝΕΛ να συνεννοηθούν και να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της κας Κωνσταντοπούλου. Θεωρούμε ότι κα Κωνσταντοπούλου παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθότι όπως ξέρουμε όλοι στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει. Οι βουλευτές του Ποταμιού ομόφωνα αποφάσισαν ότι μετά το πέρας της τελευταίας διαδικασίας που έχει προκριθεί, δηλαδή την ψήφιση της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, θα πρέπει η Βουλή τον Σεπτέμβριο σε Ολομέλεια να αποφασίσει αν θα έχει πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή όχι.

Ως προς τη ψηφοφορία, οι βουλευτές του Ποταμιού επιβεβαίωσαν την παλαιότερη απόφασή τους ότι η χώρα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή προέχει η ευρωπαϊκή μας πορεία. Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά ψηφίζουμε τη συμφωνία που φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας και είναι η συμφωνία που θα μας κρατήσει στο κέντρο της Ευρώπης.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση το Ποτάμι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μία ενιαία κατεύθυνση και η απόφαση των βουλευτών είναι ότι θα κινηθούμε όλοι σαν μία γροθιά».

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου