ΕΛΛΑΔΑ

Στο «φως» της δημοσιότητας τα πρόσωπα του κυκλώματος για τις ηλεκτρονικές απάτες

στο-φως-της-δημοσιότητας-τα-πρόσωπα-382

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν στις 13 Απριλίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στις ηλεκτρονικές απάτες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ η λεία τους ξεπερνά το 1.400.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν εξιχνιάσει έως τώρα 231 υποθέσεις απάτης.

Δείτε τα ονόματα και τις φωτογραφίες

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα μέλη του κυκλώματος διέθεταν γνώσεις για την ηλεκτρονική τραπεζική. Αναζητούσαν αγγελίες πώλησης, επικοινωνούσαν με τα υποψήφια θύματα και εκδήλωναν ενδιαφέρον για την αγορά των προϊόντων.

Με το πρόσχημα ότι θα βάλουν αμέσως το χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό, κατάφερναν να πάρουν τα απαραίτητα στοιχεία αλλά και κωδικούς ταυτοποίησης για την είσοδο στο e-banking του εκάστοτε θύματος.

Έτσι, μετέφεραν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς με δικαιούχους συνεργούς τους.

Έπειτα, περιφερειακά μέλη της οργάνωσης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους για να μην καταγράφονται από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των ΑΤΜ, έκαναν ανάληψη τα ποσά που τους είχαν μεταφερθεί στους λογαριασμούς, προτού τα θύματα αντιληφθούν την απάτη.

Τα ποσά που αποκόμιζαν οι δράστες τα χρησιμοποιούσαν για αγορές αυτοκινήτων, για ανακαινίσεις και αγορές ακινήτων αλλά και επενδύσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν.

Η δημοσιοποίηση των προσώπων αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2665029640 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου