ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου

η-κυβέρνηση-θα-ζητήσει-ψήφο-εμπιστοσύ-379322

Αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων για το τρίτο μνημόνιο κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αμέσως μετά τις διαδικασίες με τους θεσμούς.

«Μόλις ολοκληρώθηκε μια δύσκολη πραγματικά συνεδρίαση, με ισχυρή όμως πλειοψηφία εγκρίθηκε, υπερψηφίστηκε η πρώτη συμφωνία και αυτό είναι το πρώτο βήμα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, από το Περιστύλιο της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Θα παρουμε πρωτοβουλίες βάση Συντάγματος και κανονισμού της Βουλής δήλωσε εξερχόμενη της Βουλής η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στα 32 «όχι» και 11 «παρών» από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στον λαό επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τόνισε δε ότι «στη συνέχεια η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του Εurogroup, θα δώσει κι εκεί τη μάχη, έπεται η εκταμίευση της πρώτης δόσης».

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «από τώρα και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα».

Πρόσθεσε ότι «στην πορεία έρχεται η δεύτερη μεγάλη μάχη, που είναι ο στόχος που έχει μπει και από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου όσον αφορά στη συζήτηση για το χρέος. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα είναι σε συνεχή διαπραγματευτική προσπάθεια για όλα όσα μέτωπα είναι ανοικτά».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου