ΕΛΛΑΔΑ

Σπ. Λυκούδης: Δεν με ενδιαφέρει η προεδρία της ΔΗΜΑΡ

σπ-λυκούδης-δεν-με-ενδιαφέρει-η-προεδρ-378590

«Δεν είναι μέσα στις σκέψεις μου, δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση και στόχευση για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ» αποσαφήνισε Σπύρος Λυκούδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, του οποίου το όνομα φιγουράρει ως το απόλυτο φαβορί στη διαδοχή της ηγεσίας από τον Φ. Κουβέλη, ανέφερε ότι όταν ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ «ο ένας δεν ήξερε τον άλλο», και υπήρχε ιδεολογική ανομοιογένεια, με συμμετοχή ευρωπαϊστών αριστερών και αριστεριστών και εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα».

«Είναι ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς, μια ενιαία δημοκρατική παράταξη, όχι ένα κόμμα, και να εξελιχθεί σε παράγοντα σταθεροποίησης. Μια ανασυγκροτημένη κεντροαριστερά μπορεί να παίξει ρόλο. Αυτή πρέπει να κάνει στρατηγική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ οτιδήποτε άλλο θα διαλυθεί μέσα σε έξι μήνες» εξήγησε.

Κατά την άποψη του στελέχους της ΔΗΜΑΡ «το κομμάτι του πολιτικού συστήματος που ψήφισε Το Ποτάμι εκφράζει την Κεντροαριστερά, το σύνολο του χώρου Ελιά, ΔΗΜΑΡ και Το Ποτάμι είναι χώρος μπορεί να παίξει σοβαρότατο και αριθμητικά ρόλο».

Ο κ. Λυκούδης εξέφρασε δε τη διαφωνία του με τη στάση του κ. Κουβέλη, διευκρινίζοντας ότι είτε έπρεπε να παραιτηθεί το βράδυ των εκλογών ή να προσπαθήσει να κρατήσει με μαχητικότητα «ό,τι έχει απομείνει». «Απο κάθε άποψη λάθος η άκαιρη παραίτηση» δήλωσε.

Για τη σφοδρή κριτική του Γρηγόρη Ψαριανού παρατήρησε ότι ναι μεν το αποτέλεσμα τω ευρωεκλογών ήταν ισοπεδωτικό για τη ΔΗΜΑΡ, αλλά «δεν μας πολυταιριάζει αυτό το ανθρωποφαγικο υπάρχουν και ορισμένα όρια. Έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία αυτή την ήττα» σημείωσε.

Γα τον Φώτη Κουβέλη είπε ότι «θα δηλώσω στην ΚΕ του κόμματος ότι δεν ζήτησα την παραίτησή του, αλλά επαναπροσδιορισμό του συνόλου της πολιτικής μας,… Θα ήθελα να παραμείνει στις γραμμές του κόμματος με το ρόλο που είχε, αλλά με ενα άλλο πολιτικό σχέδιο που ηττήθηκε κατά κράτος».

Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συμβάλει στη διαμόρφωση πλειοψηφίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αν προκύπτει η περίπτωση Κουβέλη (σ.σ για την Προεδρία) θεωρώ ότι είναι καλή επιλογή» παρατήρησε, ενώ εξήγησε ότι «δεν είμαι υπέρ της επανόδου της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, λες ότι ‘καλά έκανα και έφυγα τρως ήττα και λες τώρα ότι μπορείς να επανέλθεις’;»

«Στην κυβέρνηση με σκληρότατα μέτρα είχαμε 6%, και μόλις φύγαμε πέσαμε στο 3%. 6,37% είχαμε σε δημοσκόπηση της Metron Analysi μια εβδομάδα πριν φύγουμε από την κυβέρνηση, δεν θέλω να ακούω να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» εξήγησε για την πλειοψηφία.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου