ΕΛΛΑΔΑ

Μακάβρια η ομολογία της μητέρας του νεκρού βρέφους

μακάβρια-η-ομολογία-της-μητέρας-του-νε-37824

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έδωσε η 22χρονη μητέρα, η οποία παράτησε το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Η νεαρή φοιτήτρια μετά την κατάθεσή της στις Αρχές νοσηλεύεται φρουρούμενη σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της ιστορίας έφτασε στην 22χρονη το απόγευμα της Τρίτης. Οι αστυνομικοί την ανέκριναν στη ΓΑΔΑ, όπου και ομολόγησε πως αυτή παράτησε το μωρό της.

Η φοιτήτρια ανέφερε πως γέννησε στο μπάνιο του σπιτιού της τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής κι ενώ η μητέρα της, με την οποία διαμένει στο διαμέρισμα, έλειπε στην εργασία της.

Στη συνέχεια είπε πως χωρίς να αντιληφθεί εάν το παιδί ήταν ζωντανό ή νεκρό το τύλιξε με τον ομφάλιο λώρο του και το τοποθέτησε σε μια νάιλον σακούλα. Έπειτα πέταξε από το μπαλκόνι το μωρό στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Πριγκιποννήσων, στη Νέα Σμύρνη.

Το σπίτι όπου διέμενε η μητέρα και βρέθηκε νεκρό το βρέφος

Μιλώντας για τον πατέρα του παιδιού υποστήριξε πως πρόκειται για έναν συνομήλικό της που μένει στην Καλαμάτα, όπου η ίδια σπούδαζε μέχρι πρότινος. Όταν είπε στον σύντροφό της για την εγκυμοσύνη της, αυτός την αντιμετώπισε με αδιαφορία. Έτσι αποφάσισε να σταματήσει τις σπουδές της στην Καλαμάτα, να έρθει στην Αθήνα πίσω στο σπίτι της μητέρας της και να γραφτεί σε ένα ΙΕΚ.

Υποστήριξε, μάλιστα, στους αστυνομικούς πως δεν σκέφτηκε την άμβλωση και αποφάσισε να κρατήσει το παιδί, κρυφά όμως από τη μητέρα της.

Η 22χρονη μετά την κατάθεσή της στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής μεταφέρθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο, καθώς δεν είχε λάβει καμία ιατρική φροντίδα μετά τη γέννα.

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της παιδοκτονίας τής άσκησε ο εισαγγελέας

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της παιδοκτονίας άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της 22χρονης.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα, καθώς η κατηγορούμενη νοσηλεύεται σε γυναικολογική κλινική.

Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή της.

Πώς έφτασαν στα ίχνη της οι αστυνομικοί

Οι Αρχές πήραν δείγμα DNA από γυναίκες της περιοχής που θεωρούνταν ότι μπορεί να είναι ύποπτες για το συγκεκριμένο συμβάν.

Χθες το απόγευμα βγήκαν τα αποτελέσματα που ταυτοποίησαν την 22χρονη, η οποία προσήχθη στην Ασφάλεια και ομολόγησε την πράξη της, ενώ στην παρούσα φάση δεν κρίθηκε αναγκαία η παρουσία ψυχολόγου.

Από εγκατάλειψη και ασιτία «έφυγε» το άτυχο νεογέννητο

«Το νεογέννητο αγοράκι έπεσε θύμα εγκατάλειψης και ασιτίας» αναφέρουν από κοινού οι ιατροδικαστές Γιώργος Ντιλέρνια και Σουλτάνα Μαριανού μετά τη νεκροψία -νεκροτομή που διενήργησαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το αγοράκι, όπως έδειξαν και οι ακτινογραφίες, δεν έφερε το παραμικρό κάταγμα ή κάκωση στο σώμα παρά την ελεύθερη πτώση από τον δεύτερο όροφο και αυτό γιατί φαίνεται να ανέκοψε την ορμή της πτώσης το δίχτυ που βρίσκεται στον ακάλυπτο.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και πάνω από 3,5 κιλά, ήταν ολοκληρωμένη κύηση εννέα μηνών και πέθανε ελάχιστες ώρες μετά τη γέννησή του, δηλαδή από 12 έως 20 ώρες πριν βρεθεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, πιθανόν δηλαδή έμεινε όλη τη νύχτα έτσι μέχρι να καταλήξει.

Πηγή: zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου