ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Στη δικαιοσύνη η οριστική ανάθεση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας

δολοφονία-στα-γλυκά-νερά-στη-δικαιοσύ-377805

Το δεύτερο μέρος της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο θα παιχτεί αύριο στα δικαστήρια της Ευελπίδων, τα οποία και θα αποφασίσουν για την ανάθεση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, της κόρης της Καρολάιν που έχασε τη ζωή από τα χέρια του ίδιου του άντρα της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Η προσωρινή επιμέλεια του μωρού έχει δοθεί στους γονείς της άτυχης Καρολάιν με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές δε θα αντιδικήσουν. Έχουν πολύ καλή σχέση και συνεννόηση για χάρη της μικρής Λυδίας, η οποία έχασε τη μητέρα της, ενώ ο πατέρας της βρίσκεται στη φυλακή.

Μάλιστα, οι γονείς της Καρολάιν φέρονται να έχουν ανάψει το πράσινο φως στους γονείς του 33χρονου να επισκέπτονται όποτε επιθυμούν την εγγονή τους, χωρίς να ακολουθείται η προσωρινή απόφαση, η οποία όριζε ότι έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται τη μικρή Λυδία 5 ημέρες το μήνα στον τόπο όπου διαμένει, δηλαδή την Αλόννησο. Αρχικά, η οικογένεια της Καρολάιν είχε ζητήσει την αποκλειστική επιμέλεια της 12 μηνών Λυδίας, ενώ η οικογένεια του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είχε ζητήσει να μοιραστεί η επιμέλεια και τον χειμώνα το παιδί να μένει στην Αθήνα αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αλόννησο.

Η διαδικασία πάντως αναμένεται να γίνει σήμερα μέσω της κατάθεσης φακέλων, χωρίς εξέταση μαρτύρων και το δικαστήριο να αποφασίζει στη συνέχεια.

Η αφαίρεση της επιμέλειας

Αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και το θέατρο που έπαιζε ο πιλότος, η εισαγγελέας είχε κρίνει ότι ήταν προτιμότερο για τη μικρή να μείνει στην Αλόννησο, σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον, και σε απόσταση από τον τόπο που θα γίνει η δίκη για τη δολοφονία.

Στη διάταξη της η εισαγγελέας είχε κάνει ειδική μνεία για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον 33χρονο κατηγορούμενο, λέγοντας: «Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει…».
Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στο διπλό έγκλημα του πιλότου. Στέρησε τη ζωή από την Καρολάιν αλλά και τον σημαντικό δεσμό από το παιδί….

«Επιχείρησε ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του τέκνου του και ειδικότερα κατέλυσε τη σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας τη μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής, συναισθηματικού δεσμού».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου