ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη δόση και για άτομα άνω των 50 ετών – Στις 10 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

τρίτη-δόση-και-για-άτομα-άνω-των-50-ετών-377085

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου και στα άτομα άνω των 50 ετών ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού. Η διαδικασία ξεκινά την Κυριακή 10/10.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε ακόμη και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τρίτη δόση και για άτομα με υποκείμενα νοσήματα της ομάδας Α και Β τα οποία έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Να σημειώσουμε ότι στην ομάδα Α συμπεριλαμβάνονται ασθενείς μεταμοσχευμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια, Κυστική Ίνωση, Καρκίνος υπό αγωγή, Αιματολογικός καρκίνος την τελευταία πενταετία, Χρόνιο αναπνευστικό νόσημα, Σοβαρή ηπατική νόσος, Ανοσοκατεσταλμένοι, HIV, και Σύνδρομο Down.

Στην ομάδα Β συμπεριλαμβάνονται νοσήματα όπως Σακχαρώδης διαβήτης, Νοσογόνος παχυσαρκία, Χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, Καρκίνος, Ανοσοκαταστολή, Χρόνια νεφρική νόσος, Χρόνια νεφρική νόσος, Αιμοσφαιρινοπάθειες, Διαταραχές σπληνός, Χρόνια νευρολογικά νοσήματα κ.α.

Σημείωσε ακόμη ότι η “Επιχείρηση Ελευθερία” συνεχίζει τις εξορμήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 2 μήνες και έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 10 χιλιάδες άτομα.

Οι κινητές ομάδες θα πάνε την επόμενη εβδομάδα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, θα πάνε σε συγκεκριμένα χωριά. Την Τρίτη 12/10 απομακρυσμένα χωριά του Κιλκίς, της Πιερίας και της Ξάνθης. Την Τετάρτη 13/10, οι κινητές ομάδες θα είναι στη Δράμα και στη Πέλλα και στις 15/10 σε απομακρυσμένα χωρία της Φλώρινας και των Σερρών.

Η αναπληρώτρια Υπουργός κα Μίνα Γκάγκα σύστησε οι συγκεντρώσεις παιδιών να είναι σε μονοψήφιο αριθμό.

news24.gr

Γιώργος Σακκάς

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου