ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκία: Συγγενής στελέχους της εταιρείας του ορυχείου ο επιθεωρητής

τουρκία-συγγενής-στελέχους-της-εταιρ-373591

Ένας επιθεωρητής ο οποίος ενέκρινε τα μέτρα ασφαλείας στο ορυχείο Σόμα της δυτικής Τουρκίας, όπου στις αρχές του μήνα βρήκαν τραγικό θάνατο 301 εργαζόμενοι, είναι γαμπρός ενός υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας στην οποίο ανήκει το ανθρακωρυχείο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ.

Ο επικεφαλής των επιθεωρητών Εμίν Γκουμούς έκανε τον πολυήμερο έλεγχο τον Μάρτιο και δεν διαπίστωσε “καμία παράλειψη” στα μέτρα ασφαλείας. Ο συγγενής του είναι διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Soma Holdings.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συγγενική σχέση των δύο ανδρών ήταν ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Εργασίας ακύρωσε τη σύμβαση του με τον Γκουμούς για να εξετάσει τις συνθήκες στο ορυχείο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής ενός συνδικάτου των εργατών ορυχείων παραιτήθηκε από τη θέση του, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών εκ μέρους των εργαζομένων. Ο Ταμέρ Κουτσουκγκεντσάι ανακοίνωσε ότι παραιτείται μετά τις συγκρούσεις ανθρακωρύχων με αστυνομικών στην περιοχή της Σόμα, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι.

Μετά το χειρότερο δυστύχημα σε ορυχείο που έχει συμβεί ποτέ στην Τουρκία, οι ανθρακωρύχοι ζητούν να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στη χώρα και να φτάσουν στα διεθνή επίπεδα.

Οκτώ άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως υπεύθυνοι για την καταστροφή στο ορυχείο Σόμα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, αλλά η έρευνα συνεχίζεται.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου