ΕΛΛΑΔΑ

40.000 μέλη του Facebook ζητούν την αποπομπή Κωνσταντοπούλου

40-000-μέλη-του-facebook-ζητούν-την-αποπομπή-κωνστ-373245

Τα μέλη της ομάδας του Facebook «Πρόταση Μομφής στην ΠτΒ» πληθαίνουν, έχουν φτάσει ήδη τα 40.000 και ζητούν εκ νέου από τους βουλευτές να «αντιδράσουν θεσμικά υποβάλλοντας αμέσως πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου». Παρά τη δραματική σύνοδο της Βουλής την προηγούμενη βδομάδα και τις περιπλοκές που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της Προέδρου της Βουλής, το αίτημα το οποίο διατυπώσαμε παραμένει ανεκπλήρωτο, παρότι, όπως έχουμε αντιληφθεί, συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία σας, αναφέρουν στην νέα του επιστολή.

Αναλυτικά η δεύτερη επιστολή

Κύριε, Κυρία βουλευτά,

Όλοι εμείς, μέλη της ομάδας του Facebook «Πρόταση Μομφής στην Π.τ.Β.», σας απευθύναμε την προηγούμενη Τετάρτη 12 Αυγούστου επιστολή των 30.000 και πλέον μελών μας τότε, καλώντας σας προσωπικά να αναλάβετε πρωτοβουλία αποκατάστασης της κοινοβουλευτικής τάξης, καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου ως Προέδρου της Βουλής.

Έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την πολιτική και κοινοβουλευτική λειτουργία∙ αισθανόμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να διατυπώσουμε εμφατικά την ανησυχία και την αγανάκτηση ενός σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης.

Επανερχόμαστε σήμερα, μια βδομάδα μετά, με δεύτερη επιστολή 40.000 και πλέον μελών μας, καθώς παρά τη δραματική σύνοδο της Βουλής την προηγούμενη βδομάδα και τις περιπλοκές που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της Προέδρου της Βουλής, το αίτημα το οποίο διατυπώσαμε παραμένει ανεκπλήρωτο, παρότι, όπως έχουμε αντιληφθεί, συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία σας.

Δε θα επαναλάβουμε τα επιχειρήματα της πρώτης μας επιστολής, τα οποία συνοπτικά ήταν πως η κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου από τη μια δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής κι από την άλλη παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα ασκώντας προσωπική πολιτική. Πρόκειται για αυτονόητα πράγματα.

Ως εκ τούτου, δεν καταλαβαίνουμε ποιοι φόβοι, ποιες στοχεύσεις, ποιες σκοπιμότητες, ποιες κοντόθωρες επιλογές και ποιοι κομματικοί ανταγωνισμοί εμποδίζουν την αποκατάσταση της ομαλής κοινοβουλευτικής λειτουργίας, μέσω της αποπομπής της κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Αντιλαμβάνεστε, πλέον, πως δεν υπάρχει μέθοδος ή τακτικισμός για να παρακαμφθούν τα προβλήματα που δημιουργεί. Τυχόν προεδρία της, για παράδειγμα, σε διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα οδηγούσε σε παρόμοια φαινόμενα μ’ αυτά που ζήσατε την προηγούμενη εβδομάδα. Τυχόν λειτουργία θερινών τμημάτων θα μπορούσε να δυναμιτισθεί πολύ εύκολα, με βάση τις εξουσίες που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής. Αλλά ακόμα κι αν δεν προήδρευε καθόλου, στην περίπτωση που αποφασιζόταν η γρήγορη προσφυγή στις κάλπες, υφίσταται το θέμα αρχής. Το Κοινοβούλιο στο οποίο θητεύετε αλλά και η κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου θα έμενε με ένα ανεξίτηλο στίγμα. Το λάθος το οποίο διαπράξατε με την επιλογή της και το οποίο δεν διορθώσατε, παρότι σχεδόν όλοι/ες, το αντιληφθήκατε.

Κύριε, Κυρία βουλευτά,

Εσείς και οι συνάδελφοί σας είστε οι αποκλειστικά αρμόδιοι να δώσετε λύση στο πρόβλημα. Σας καλούμε, λοιπόν, να πράξετε το καθήκον σας καταθέτοντας πρόταση μομφής. Είναι αναγκαίο, όπως αποδείχθηκε προηγουμένως, οποιεσδήποτε κι αν είναι οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν.

Εν πάση περιπτώσει, αν σας είναι δύσκολο να παρακάμψετε ανταγωνισμούς, σκοπιμότητες και κάθε είδους κομματικούς υπολογισμούς, ακολουθήστε έναν άλλο δρόμο. Γίνετε μέλος της ομάδας μας στο https://www.facebook.com/groups/banPtV/. Ας συγκεντρωθεί μέσω αυτού του ανεξάρτητου και διακομματικού «οχήματος» που σας προσφέρεται ο απαραίτητος αριθμός των 50 υπογραφών για την πρόταση μομφής. Υπάρχουν, άλλωστε, συνάδελφοί σας ήδη, στην Ομάδα μας.

Εκείνο που προέχει και επείγει είναι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού πολιτεύματος και να σταματήσει η συνεχής παραβίαση του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και των δημοκρατικών παραδόσεων.

Είστε οι αποκλειστικά αρμόδιοι προς τούτο.

Πράξτε το καθήκον σας.

Κάντε το, ακόμα και την ύστατη στιγμή. ως πράξη δημοκρατικού φρονηματισμού και εμπέδωσης της κοινοβουλευτικής κουλτούρας στον τόπο μας.

Είναι, άλλωστε, θέμα τιμής και αξιοπρέπειας.

Οι πολίτες θα το εκτιμήσουν

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου