ΕΛΛΑΔΑ

Η «Bild» έκανε photoshop στον Σωκράτη!

η-bild-έκανε-photoshop-στον-σωκράτη-37194

Η «Bild» το… τερμάτισε! Ένα ακόμη καυστικό δημοσίευμα για την Ελλάδα φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα, η οποία σχολιάζει το θέμα της κρίσης χρέους που επανήλθε δριμύτερο, ωστόσο η «πειραγμένη» φωτογραφία που έχει επιλέξει για το άρθρο, είναι τουλάχιστον προκλητική.

Με μια πιο προσεκτική ματιά, παρατηρεί κανείς ότι το άγαλμα του Σωκράτη – μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού – έχει υποστεί κάκιστη επεξεργασία, με το χέρι του να πιάνει το κεφάλι του και όχι το πηγούνι του.

Προφανώς, με αυτό τον «ευφυέστατο» τρόπο επέλεξε η εφημερίδα να επικρίνει και να επισημάνει τα δεινά που έρχονται για τον ελληνικό λαό, με τον κορυφαίο φιλόσοφο να πονοκεφαλιάζει… από τις επιλογές και τη σταδιοδρομία των νεότερων Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξαρτάται ξανά από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει: «Ήταν μία παραπλανητική ηρεμία. Για μερικούς μήνες, υπήρξε ηρεμία σχετικά με το θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους. Ποτέ όμως το θέμα αυτό δεν έφυγε. Και πάλι όμως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους Ευρωπαίους εταίρους το καλοκαίρι του 2015, η ελληνική κυβέρνηση κάνει κόλπα και καθυστερεί… Απλά με τους Έλληνες δεν πάει!».

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου