ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα κόντρα στο ασφαλιστικό

πορεία-της-αδεδυ-στο-σύνταγμα-κόντρα-σ-37096

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία της ΑΔΕΔΥ, ενώ ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ. Κλειστοί είναι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κύριος όγκος της πορείας της ΑΔΕΔΥ πέρασε μπροστά από την Βουλή και κατεθύνεται προς τα Προπύλαια, όπου θα διαλυθεί. Εκτιμάται ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν περίπου 2.000 άτομα.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε το πρωί από την πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν -εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα- γιατροί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους, με στόχο να μην περάσει το νέο ασφάλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με 48ωρη απεργία τις ημέρες που θα κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Για τις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους θεσμούς με κύριο θέμα το ασφαλιστικό.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου