ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς: Υστατη προσπάθεια αύξησης της συσπείρωσης της ΝΔ

σαμαράς-υστατη-προσπάθεια-αύξησης-τη-370321

Την ύστατη προσπάθεια, μέσω της κεντρικής του ομιλίας στην πλατεία Συντάγματος, έκανε το βράδυ της Παρασκευής ο Αντώνης Σαμαράς για να αυξηθεί η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης των ευρωεκλογών. Ο Πρωθυπουργός, κλείνοντας την προεκλογική περίοδο, με μια ομιλία που είχε πολύ υψηλούς τόνους και προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έθεσε με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση το δίλημμα των εκλογών, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να στηρίξουν την προσπάθειά του.

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε έντονα στο ενδεχόμενο του κινδύνου αποσταθεροποίησης και επέλεξε να απευθυνθεί στον παραταξιακό πατριωτισμό των ψηφοφόρων της ΝΔ για να τους παρακινήσει να προσέλθουν στην κάλπη των ευρωεκλογών που έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με την αναμέτρηση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε πολλές φορές τις θυσίες που έχουν υποβληθεί οι πολίτες και ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή και απόλυτο τρόπο ότι δεν υπάρχει περιθώριο για «χαλαρή ψήφο», ούτε για μηνύματα, τα οποία όπως είπε έχει λάβει και έδειξε ότι ο κίνδυνος να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις είναι υπαρκτός όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία δυο έτη.

Η πρωθυπουργική προσπάθεια είναι ενδεικτική της αγωνίας και του προβληματισμού που υπάρχει στα ενδότερα της ΝΔ λόγω της πιθανότητας να υπάρξει αποχή ή τιμωρητική ψήφος. Και γι’ αυτό προβλήθηκε με ένταση το διακύβευμα της αποσταθεροποίησης της χώρας και της επιστροφής της σε καθεστώς αβεβαιότητας.

Ο κ. Σαμαράς με την ομιλία του απευθύνθηκε και σε ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος που, ανεξάρτητα από την έντονη δυσαρέσκειά τους και την οργή τους για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική και την υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους, ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υπάρξει αποσταθεροποίηση και να μπει η χώρα, όπως λένε και στο Μαξίμου, σε περιπέτειες, εάν υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος επιδιώχθηκε να σταλεί μήνυμα ανά την επικράτεια ότι η ΝΔ αντέχει και να πεισθούν οι πολίτες που εξακολουθούν και θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά και επιμένουν πως θα ψηφίσουν ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές, ότι πρέπει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές και όσοι σκέφτονται την τιμωρητική ψήφο να αλλάξουν στάση και να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στον Πρωθυπουργό.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου