ΕΛΛΑΔΑ

Ελάφι ψυχορραγούσε επί τρεις ημέρες στην μέση του δρόμου στην Πάρνηθα – «Το δασαρχείο αδιαφορούσε»

ελάφι-ψυχορραγούσε-επί-τρεις-ημέρες-σ-851206

Οργή προκαλεί το βίντεο αλλά και οι καταγγελίες για ένα ελάφι το οποίο ψυχορραγούσε επί τρεις ολόκληρες ημέρες στην μέση του δρόμου στην Πάρνηθα, αφότου είχε χτυπηθεί είτε από αυτοκίνητο είτε από άλλο ελάφι με το δασαρχείο της περιοχής να αδιαφορεί.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο Νίκος Λεφατζής ήταν εκείνος που εντόπισε το ταλαιπωρημένο ελάφι. Ο ίδιος επιχείρησε να επικοινωνήσει με το δασαρχείο, από εκεί όμως έλαβε την απάντηση πως το άτυχο ζώο που σπάραζε στην άσφαλτο ήταν ένα γερασμένο ζώο και πως αυτή είναι η φύση του. Επίσης, κατήγγειλε συμπεριφορές των υπαλλήλων του δασαρχείου, οι οποίοι κράτησαν αδιάφορη στάση. «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!”», είπε ο κ. Λεφατζής.

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί», περιέγραψε στο MEGA.

Ο κ. Λεφατζής στη συνέχεια επικοινώνησε με την ομάδα ΑΝΙΜΑ. Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ANIMA, μιλώντας στο MEGA, η Μαρία Γανωτή, ο σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό. «Στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι Εθνικός Δρυμός, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε εάν δεν μας πει το δασαρχείο», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, η κυρία Γανωτή είπε πως ο κ. Λεφατζής αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί, καθώς τα κέρατα του ελαφιού κόβουν σαν μαχαίρια. «Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει».

Στη συνέχεια ο κ. Λεφατζής κατήγγειλε πως όταν κάλεσε το δασαρχείο, του απάντησαν πως η ANIMA δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει τον δικό του κτηνίατρο. Το ελάφι που ψυχορραγούσε αβοήθητο επί τρεις ημέρες τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία.
protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου