ΕΛΛΑΔΑ

Η 10χρονη Μαρκέλλα λύνει τη σιωπή της! Η απαγωγή, η εξαφάνιση και τα πρώτα της λόγια

η-10χρονη-μαρκέλλα-λύνει-τη-σιωπή-της-η-α-36964

Η εξαφάνιση της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη καθήλωσε ολόκληρη τη χώρα. Τι είπε η Μαρκέλλα για τα 30 ευρώ που βρέθηκαν πάνω της. Τι λένε στην κάμερα στενοί συγγενείς της…

Η ανήλικη βρέθηκε λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου, ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις Αρχές όταν είδε τη Μαρκέλλα, η 10χρονη ανηφόριζε την οδό Καθηγητού Ρωσσίδου στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι κρατούσε σχολική τσάντα, ενώ σήμερα είναι Σάββατο και δεν λειτουργούν τα σχολεία.

«Παρέπαιε, περπατούσε σαν χαμένο» και κουρασμένη περιέγραψε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας πως η 10χρονη του είπε πως θέλει να πάει σπίτι της. Ο ίδιος αντιλήφθηκε πως πρόκειται για τη Μαρκέλλα, όταν του είπε το όνομά της, ενώ όταν τη ρώτησε πώς έφτασε μέχρι εκείνο το σημείο, το ανήλικο κορίτσι σύμφωνα με τον μάρτυρα απάντησε: «Με άφησε εδώ κάτω αυτή που με πήρε και μου έδωσε 30€ για να πάω σπίτι».

Εμφανώς χαρούμενοι μετά την είδηση ότι η 10χρονη Μαρκέλλα εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της, εμφανίστηκαν οι άνθρωποι του στενού συγγενικού της περιβάλλοντος. Από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, όταν το κοριτσάκι εξαφανίστηκε, οι ώρες για εκείνους περνούσαν αργά και βασανιστικά.

Όπως δήλωσε η θεία της δεκάχρονης, Ιωάννα Χατζηλεμονιά, η χαρά είναι μεγάλη. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά θέλουμε να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει” ανέφερε και τόνισε πως ζητούν το παιδί να προστατευθεί και «να μην ακούγονται όσα ακούγονται από τον κόσμο». Τέλος η κ. Χατζηλεμονιά, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει και είπε ότι η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

«Η χαρά μας είναι απίστευτη που έχει βρεθεί. Ανυπομονούμε να έρθει. Επιτέλους, όλη αυτή η περιπέτεια τελείωσε, εντός εισαγωγικών γιατί πιστεύω ότι η ψυχολογική υποστήριξη που θα χρειαστεί από δω και πέρα, τώρα ξεκινάει» δήλωσε η θεία και νονά της Μαρκέλλας, Μοσχούλα Χατζηλεμονιά.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο, όπως μας βοήθησε για να βρούμε την μικρή, να δείξει ευαισθησία στην πορεία. Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο δράστης και να τιμωρηθεί. Δεν θέλω καμιά οικογένεια να περάσει τα ίδια» είπε στη συνέχεια. «Το μόνο που θέλω είναι να δώσουμε αγάπη και φροντίδα στην Μαρκέλλα και να αναπληρώσουμε και δίπλα για τις δύο μέρες που την χάσαμε και μας έλειψε τόσο πολύ», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλη η περιοχή της Κάτω Τούμπας σήμερα στη Θεσσαλονίκη γέμισε με χαμόγελα με την είδηση ότι βρέθηκε η μικρή που αγνοούνταν περίπου 40 ώρες, καθώς ο κόσμος από την πρώτη στιγμή έδειξε τη συμπαράσταση του και συμμετείχε ενεργά στις έρευνες.

Η μαρτυρία της γυναίκας που βρήκε τη Μαρκέλλα

Μια σοκαριστική μαρτυρία για την 10χρονη Μαρκέλλα από την Κατερίνα Σεραφημίδου, την γυναίκα που την βρήκε μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η κ. Σεραφημίδου κάθισε μαζί με τη μικρή Μαρκέλλα μέχρι να έρθει η αστυνομία και προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Το 10χρονο κοριτσάκι της είπε πως την άφησε κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων η ίδια γυναίκα η οποία την πήρε.

Επίσης της αποκάλυψε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες ενώ η Μαρκέλλα ανέφερε πως την πείραξαν και πως πονούσε χωρίς ωστόσο να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες, με την αστυνομική έρευνα να αναμένεται να δώσει φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση.

Πηγή: grtimes.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου