ΕΛΛΑΔΑ

Ροτβάιλερ: Ο θείος του βρέφους θέλει τον σκύλο -«Δεν χρειάζεται να θανατωθεί» λέει κτηνίατρος

ροτβάιλερ-ο-θείος-του-βρέφους-θέλει-το-368989

Στις εγκαταστάσεις της Φιλοζωικής Εταιρείας βρίσκεται με εισαγγελική εντολή για την προστασία του ζώου, το Ροτβάιλερ που επιτέθηκε και σκότωσε το δύο μηνών βρέφος στα Γλυκά Νερά.

Όπως εξηγεί στο iefimerida.gr o κτηνίατρος της Φιλοζωικής, Τάσος Κανούρης, το Ροτβάιλερ βρέθηκε στην Φιλοζωική Εταιρεία έπειτα από αίτημα των αρχών, επτά ημέρες μετά το περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του δυο μηνών βρέφους της οικογένειας. Άνθρωποι της ασφάλειας πραγματοποίησαν φωτογράφηση και έδωσαν ρητή εντολή ώστε να μην διαρρεύσουν φωτογραφίες του – πέραν των λήψεων που έχουν ήδη δημοσιευθεί κατά τη μεταγωγή του από το σπίτι – στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο κ. Κανούρης, το Ροτβάιλερ θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις της Φιλοζωικής εταιρείας έως ότου ο εισαγγελέας διατάξει διαφορετικά. Ακόμη όμως και τότε, επειδή ακριβώς ο σκύλος είναι ιδιόκτητος, το Ροτβάιλερ θα δοθεί στην μητέρα του βρέφους ή σε διαφορετική περίπτωση και με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη, θα υιοθετηθεί από άλλο ιδιοκτήτη.

Εκείνο που τονίζει ο κτηνίατρος είναι πως για την τύχη του Ροτβάιλερ μπορεί να αποφασίσει μόνο ο ιδιοκτήτης. Ούτε ο εισαγγελέας, ούτε κανείς άλλος μπορεί να αποφασίσει τη θανάτωσή του. «Δεν υπάρχει λόγος να θανατωθεί, είναι ένα ήσυχο σκυλί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Κανούρης.

Καθώς το θέμα με το θάνατο του βρέφους απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, έχουν διαρρεύσει συγκεχυμένες πληροφορίες αναφορικά με την τύχη του Ροτβάιλερ. Η εντολή θανάτωσης ενός ζώου που κρίνεται επικίνδυνο από ειδική επιτροπή προβλέπεται μόνο σε περίπτωση αδέσποτων σκύλων.
Ο αδερφός της μητέρας του βρέφους επισκέφτηκε το Ροτβάιλερ

Ο κτηνίατρος επιβεβαιώνει πως ένας άνδρας, ο οποίος ισχυρίστηκε πως είναι αδερφός της μητέρας της οικογένειας από τα Γλυκά Νερά επισκέφτηκε τη Φιλοζωική Εταιρεία. Ο κ. Κανούρης περιγράφει πως, από την αλληλεπίδραση του Ροτβάιλερ με τον άνδρα, είναι προφανές ότι ο σκύλος τον αναγνωρίζει.

«Ο αδελφός της μητέρας εκδήλωσε το ενδιαφέρον να πάρει το ζώο στο σπίτι του, ώστε να μην παραμείνει με τα παιδιά» σχολιάζει ο κτηνίατρος, εννοώντας τα τρία παιδιά της οικογένειας. Σε αυτή την περίπτωση, το Ροτβάιλερ δεν θα επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας.
Εστιάζουμε στο Ροτβάιλερ και όχι στην οικογένεια

Ο κτηνίατρος κ. Κανούρης επισημαίνει πως τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει μεν στο Ροτβάιλερ και την τύχη του ζώου, αλλά κανείς δεν αναφέρεται σε όσα πρέπει να γίνουν για την μητέρα και κυρίως τα άλλα τρία παιδιά της οικογένειας. «Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που προβλέπει τι θα γίνει με το ζώο και άλλη για όσα αφορούν την οικογένεια» σημειώνει ο κτηνίατρος.

Φαίνεται λοιπόν πως οι αρχές, τόσο ο εισαγγελέας, όσο όμως και η κοινωνική υπηρεσία που έχει αναλάβει το περιστατικό, θα αξιολογήσουν την κατάσταση και δύνανται να αποφασίσουν για το μέλλον του Ροτβάιλερ. Οι αρχές έχουν λοιπόν την ευχέρεια να απαγορεύσουν στην οικογένεια να πάρει και πάλι το ζώο στο σπίτι, όχι όμως και να διατάξουν τη θανάτωσή του.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου