Βάρκες, ιστιοφόρα, θαλαμηγούς αλλά και καράβια δημοπρατεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τι κι αν δεν έχουμε πια καλοκαίρι, ο ΟΔΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει δημοπρασία 299 σκαφών για κάθε βαλάντιο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η προκήρυξη στις 24-9-2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 9.00΄π.μ., θα γίνει στην αποθήκη της ΔΔΔΥ στη Μαγουλέζα και ταυτόχρονα την ίδια μέρα και ώρα με τηλεφωνική σύνδεση στα γραφεία του Α΄ Τελωνείου εισαγωγών – εξαγωγών Θεσσαλονίκης, του τελωνείου Πατρών, του τελωνείου Λάρισας και διάφορα τελωνεία και Δ.Ο.Υ. πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την πώληση Πλωτών Επαρχίας, σύμφωνα με τους Γενικούς ΄Ορους Πώλησης Υλικών, Πλωτών & Εναέριων Μέσων.

Οι εγγυήσεις συμμετοχής για όλα τα υλικά είναι 20% της τιμής εκκίνησης και ο διακανονισμός γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τις κατά τόπους αρμόδιες τελωνειακές αρχές ή με την κεντρική υπηρεσία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΔΔΔΥ).

Το πρώτο σκάφος της λίστας

Το πρώτο σκάφος στη λίστα της δημοπρασίας αφορά σε ένα ξύλινο μηχανοκίνητο ιστιοφόρο σκάφος με τιμή εκκίνησης τις 10.000 ευρώ.

Το σκάφος ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε πως είναι μη Κοινοτικό οπότε ο νέος κάτοχος θα επιβαρυνθεί και με τελωνειακούς δασμούς.

Αντίστοιχα σκάφη την εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται με τιμές εκκίνησης άνω των 100.000 ευρώ!

Μεγάλο ιστιοφόρο

Αν κάποιος θέλει μεγαλύτερο ιστιοφόρο τότε στη λίστα υπάρχει ένα ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος με μήκος 26 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα το οποίο φέρει και μια φουσκωτή λέμβο μήκους 2,5 μέτρα με εξωλέμβιο κινητήρα.

Η τιμή εκκίνησης για το μη κοινοτικό σκάφος ορίστηκε στις 124.000 ευρώ.

Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν πάνω από 700.000 ευρώ!

Ένα ακόμη ταχύπλοο με μήκος 7,9 μέτρα και πλάτος 2,4 μέτρα με εξωλέμβια Evinrude 250 ίππων μη κοινοτικό εκποιεί ο ΟΔΔΥ με τιμή εκκίνησης τις 10.000 ευρώ.

Oι τιμές διάθεσης αντίστοιχων μεταχειρισμένων ξεκινούν από τις 48.000 ευρώ.

Το φθηνότερο σκάφος της δημοπρασίας

Το φθηνότερο σκάφος της δημοπρασίας αφορά μια πνευστή λέμβο με μήκος 7 μέτρα η οποία εκποιείται με τιμή εκκίνησης 20 ευρώ! Το σκάφος είναι μη Κοινοτικό και σίγουρα στην αγορά των μεταχειρισμένων αντίστοιχα φουσκωτά κοστίζουν τουλάχιστον 2.500 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να δείτε όλη τη λίστα της δημοπρασιών σκαφών του ΟΔΔΥ.

[in.gr]