ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών

εξαρθρώθηκε-κύκλωμα-σεξουαλικής-εκμ-368206

Κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, εξαρθρώθηκε στην Αθήνα από την Ασφάλεια Αττικής, η οποία συνέλαβε τρία άτομα και αναζητεί άλλους τρεις συνεργούς τους.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και στη Βάρκιζα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 23, 30 και 37 ετών, μέλη του κυκλώματος. Αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους, ένας 48χρονος και δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ρωσίας.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας και της αρπαγής.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας 25χρονης αλλοδαπής, εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας εντόπιζαν μέσω διαδικτύου στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, αφού αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τις εξανάγκαζαν, να εκδίδονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα, παρακρατώντας σε πολλές περιπτώσεις το σύνολο ή μεγάλο μέρος των εισπράξεών τους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις τις μετέφεραν και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Στην παθούσα αλλοδαπή παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ έχει αιτηθεί τον επαναπατρισμό της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου