ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες και τα ακίνητα που θέτει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ – Αναλυτική λίστα

οι-παραλίες-και-τα-ακίνητα-που-θέτει-πρ-366274

Τις τελευταίες ημέρες διέρρευσε η είδηση ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων προς πώληση περιοχές ιδιαιτέρου αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος μεταξύ των οποίων οι παραλίες “Σίμος” και “Σαρακίνικο” στην προστατευόμενη Ελαφόνησο.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το ΤΑΙΠΕΔ -συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο-εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα 19 Μαΐου με την οποία διευκρινίζει πως «αφενός η συγκεκριμένη έκταση δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης, αφετέρου το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

«Εξάλλου οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Επιπλέον η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες».

Εκτός από τις δύο παραλίες της Ελαφονήσου, στο ίδιο «πωλητήριο», που ανήρτησε το ΤΑΙΠΕΔ, περιλαμβάνονται μεγάλες εκτάσεις, μεταξύ άλλων, στην Κορωνησία, στο Καλαμίτσι στη Χαλκιδική, τη Νέα Προποντίδα και τη Νέα Φώκαια, τη Γιάλοβα και την Καβάλα.

Ωστόσο πέρα από παραλίες, στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται διάφορα φιλέτα ανά την ελληνική επικράτεια -η πλειονότητα των οποίων προορίζεται για τουριστική εκμετάλλευση-, αλλά και ακίνητα σε δημοφιλείς περιοχές του Κέντρου της Αθήνας (πχ Πλάκα), της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων.

Ποιές είναι αυτές οι περιοχές;

Στα δυο επόμενα links παρατίθενται τα ακίνητα που εκποιεί το ΤΑΙΠΕΔ

ΤΑΙΠΕΔ Κτηματική Περιουσία προς Πώληση 01/02.

ΤΑΙΠΕΔ Κτηματική Περιουσία προς Πώληση 02/02.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου