ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθησαν να κάνουν restart σε εταιρία παράνομου οn-line στοιχήματος

προσπάθησαν-να-κάνουν-restart-σε-εταιρία-παρ-365861

Δικογραφία για παράνομη επαναλειτουργία εταιριών στοιχηματισμού στην Ελλάδα, οι οποίες δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες, σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι υπεύθυνοι εταιριών προσέγγισαν, μέσω διαδικτύου, παλαιούς «πελάτες» τους στη χώρα μας, στους οποίους απέστειλαν αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση και λειτουργία ειδικού λογισμικού, το οποίο παρακάμπτει τους περιορισμούς θέασης, που έχουν τεθεί από την ελληνική νομοθεσία (blok ip), σε ιστοσελίδες στοιχηματισμού, που στερούνται σχετικής άδειας.

Αμέσως διεξήχθη εξειδικευμένη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση και αρχικά ταυτοποιήθηκε ξένη εταιρεία, μέσω της οποίας προσελκύονταν παίχτες διαδικτυακού στοιχήματος, με σκοπό να στοιχηματίζουν παράνομα on line στην εταιρεία αυτή, παρακάμπτοντας, μέσω του προαναφερθέντος ειδικού λογισμικού, τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται στη χώρα μας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνει παραβάσεις των διατάξεων για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, καθώς και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας κατά των υπευθύνων της εν λόγω εταιρείας, οι οποίοι αναζητούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα, διερευνάτα και η συμμετοχή στον παράνομο διαδικτυακό (on line) στοιχηματισμό «παιχτών» στην ελληνική επικράτεια.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου