ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τραγωδία με αθλητή του body building και Γερμανό πορτιέρη!

κρήτη-τραγωδία-με-αθλητή-του-body-building-και-γε-365283
Οι διαφορές τους λύθηκαν με 5 πυροβολισμούς σε μια υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία…
Πέντε πυροβολισμοί από πιστόλι μικρού διαμετρήματος εναντίον ενός 38χρονου επιχειρηματία με καταγωγή από το Τσιφούτ Καστέλλι, σηματοδότησαν την αρχή μιας απίστευτης τραγωδίας που συγκλονίζει από χθες το πρωί το χώρο του αθλητισμού, το Ηράκλειο και την Κρήτη.
Οι σφαίρες που δέχτηκε ο 38χρονος επιχειρηματίας, ποδοσφαρικός παράγοντας και διακεκριμένος αθλητής του body bulding Στέλιος Κτιστάκης ρίχτηκαν από το πιστόλι που κρατούσε ένας 36χρονος Γερμανός, γνωστός επίσης στην κοινωνία του Ηρακλείου από την ενασχόλησή του ως «πορτιέρης» σε μπαρ της πόλης και της Χερσονήσου αλλά και ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ο οποίος στη συνέχεια έστρεψε το ίδιο όπλο εναντίον του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μπροστά στα μάτια της συζύγου του.
Η απίστευτη τραγωδία η οποία σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους στην περιοχή Κορώνη Μαγάρα αλλά και στο κέντρο της πόλης, θύμισε σε αστυνομικούς της Ασφάλειας παρόμοιο περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν λίγα χρόνια στο Ηράκλειο με θύματα έναν νεαρό Ηρακλειώτη, μια κοπέλα επίσης από το Ηράκλειο κι έναν άνδρα από τη Ρουμάνια. Τα αίτια του χθεσινού μακελειού ωστόσο αποτελούν προϊόν έρευνας των αξιωματικών της Ασφάλειας οι οποίοι προσπαθούν μέσα από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και συγγενών των δύο βασικών πρωταγωνιστών του δράματος να βρουν απάντηση στους λόγους που όπλισαν τα χέρια του Γερμανού Sven Scheffen, ο οποίος σύμφωνα με τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ δίνει μια άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)
Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά της 09.00 το πρωί όταν η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενημερώθηκαν για τον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού άνδρα έξω από το σπίτι και το γυμναστήριό του στην οδό Δημητρίου Μακρή, κάθετο της οδού Ηρακλή στου Κορώνη Μέγαρα. Ο 38χρονος Στ. Κτιστάκης είχε σύμφωνα με πληροφορίες φθάσει χθες το πρωί αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη. Κατέβηκε από το ταξί που τον μετέφερε στο σπίτι του και στην επιχείρησή του και τότε συναντήθηκε με τον 36χρονο από τη Γερμανία.
Οι δύο άνδρες είναι άγνωστο εάν αντάλλαξαν κάποια κουβέντα. Το σίγουρο είναι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αστυνομία ότι ο 36χρονος αλλοδαπός τον περίμενε να επιστρέψει στην Κρήτη, έχοντας σταθμεύσει λίγα μετρα παραπέρα το αυτοκίνητό του, ένα τζιπάκι μάρκας ΚΙΑ. Ο Κτιστάκης βλέποντας πιθανόν ότι ο 36χρονος οπλοφορούσε , προσπάθησε να φύγει, να μπει στην επιχείρηση με είδη διατροφής που έχει διπλα από το σπίτι και το γυμναστήριό του. Τότε ακούστηκαν οι πέντε πυροβολισμοί ενώ ταυτόχρονα ο 38χρονος Ηρακλειώτης έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος έχοντας δεχτεί τρεις τουλάχιστον πυροβολισμούς στον αυχένα, στην σπονδυλική στήλη και στην πλάτη.
Εργαζόμενοι στην επιχείρηση του 38χρονου και κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν για δουν τι συμβαίνει και να βοηθήσουν τον άτυχο επιχειρηματία, ο οποίος είχε τις αισθήσεις του ακόμη και τη στιγμή που τον παρέλαβε το ασθενοφόρο, ενώ έλεγε ότι δεν μπορεί να κινήσει τα κάτω άκρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες την φονική επίθεση και το καρτέρι θανάτου που είχε στήσει ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών από τη Γερμανία είδε μια υπάλληλος της επιχείρησης του 38χρονου Στ. Κτιστάκη.
Μάλιστα η νεαρή κοπέλα παρά το γεγονός ότι ήταν σε κατάσταση αμόκ μπόρεσε να ψελλίσει στους πρώτους αστυνομικούς το όνομα του δράστη. Η ίδια περιέγραψε και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο 36χρονος από τη Γερμανία με κατεύθυνση το Ηράκλειο. Από την πρώτη στιγμή αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ενημέρωσαν το «100» δίνοντας τα στοιχεία του οχήματος για τον εντοπισμό του 36χρονου δράστη Δικυκλιστές της ΕΛΑΣ και περιπολικά ξεχύθηκαν στους δρόμους χωρίς όμως να καταφέρουν να τον εντοπίσουν. Έξω από το σπίτι και το κατάστημα του γνωστού Ηρακλειώτη αθλητή, είχε σχηματισθεί μια λίμνη αίματος, ενώ οι αστυνομικοί της Σήμανσης συνέλεξαν πέντε κάλυκες από πιστόλι διαμετρήματος των 7,65 mm, ένα πλήρες φυσίγγιο και μια παραμορφωμένη βολίδα.
Ο Sven Scheffen έχοντας καταφέρει να ξεφύγει από τα μπλόκα της Αστυνομίας έφτασε δέκα λεπτά μετά στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου που βρίσκονται στην οδό Μεραμβέλου. Εκεί εργάζεται η 30χρονη σύζυγος του την οποία ο 36χρονος αναζήτησε και όταν τη βρήκε της ζήτησε να τον ακολουθήσει σε ένα βοηθητικό χώρο (κουζίνα) δίπλα από το γραφείο της για να μιλήσουν. Αφού της είπε τι είχε προηγηθεί και τι είχε κάνει στη συνέχεια έστρεψε το όπλο που κρατούσε στο πιγούνι του και πάτησε τη σκανδάλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου