ΕΛΛΑΔΑ

Και τρίτο πρόσωπο πίσω από τη ληστεία του μουσείου στην Αρχαία Ολυμπία

και-τρίτο-πρόσωπο-πίσω-από-τη-ληστεία-τ-365274
Στο πρόσωπο Έλληνα ποινικού φαίνεται πως έχουν στραφεί οι έρευνες της Αστυνομίας για την κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς πιστεύουν ότι αυτός είναι ο εγκέφαλος της ληστείας. Μπορεί στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας να φαίνονται δύο άτομα, ένας ψηλός και ένας κοντός, ωστόσο από τις αρχές πιστεύουν πως στην υπόθεση εμπλέκεται και ακόμα ένα πρόσωπο.
Επιπλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά βίντεο από παλαιότερες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών της ευρύτερης περιοχής, καθώς εκτιμούν πως οι δύο δράστες που εισέβαλαν στο μουσείο βρίσκονται πίσω από χτυπήματα τραπεζών.
Επιπλέον όπλα στα χέρια των Αρχών είναι και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως και το αποτύπωμα που βρέθηκε πάνω σε μια μονωτική ταινία, που «ξέχασαν» οι δράστες στο μουσείο κατά τη διάρκεια της ληστείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες απομακρύνθηκαν με τα πόδια από το μουσείο και κατευθύνθηκαν σε σημείο όπου φαίνεται να τους περίμενε συνεργός τους, καθώς έχουν εντοπιστεί πατημασιές από τρία διαφορετικά άτομα. Στη συνέχεια οι ληστές φαίνεται πως διέφυγαν είτε με ταχύπλοο από κοντινή και απόμακρη παραλία, είτε πήγαν σε κάποιο κρησφύγετο στην ευρύτερη περιοχή όπου και παραμένουν.
Την ίδια ώρα πάντως αστυνομικοί συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή, κάνοντας ελέγχους τόσο σε σπίτια και εξοχικές κατοικίες, όσο και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου