ΕΛΛΑΔΑ

Ηλικιωμένη ζούσε «στο σκοτάδι» επί 9 μήνες!

ηλικιωμένη-ζούσε-στο-σκοτάδι-επί-9-μή-365188
Ακόμα μία σκληρή ανθρώπινη ιστορία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Μία ηλικιωμένη γυναίκα, συνταξιούχος του ΟΓΑ, από τον Μάιο του 2011 έμενε στο σπίτι της χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η 82χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα ζούσε μέσα στο σκοτάδι και το κρύο, με μοναδικό φως ένα αναμμένο καντήλι.
Η ιστορία της ηλικιωμένης γυναίκας, που αντιμετωπίζει και κινητικό πρόβλημα, έγινε γνωστή όταν κινδύνεψε να καεί μέσα στο ίδιο της το σπίτι, από φωτιά που εκδηλώθηκε σε πετσέτα από το καντήλι που είχε για να βλέπει. Οι καπνοί που έβγαιναν από την οικία της κινητοποίησαν τους γείτονες, που έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Στη συνέχεια ειδοποίησαν την κόρη της, η οποία με τη σειρά της ζήτησε βοήθεια από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς.
Όπως ανέφεραν στο thousandnews.gr μέλη της Επιτροπής, η 82χρονη δεν είχε ενημερώσει την κόρη της για την κατάσταση στην οποία ζούσε, γιατί δεν ήθελε να την επιβαρύνει οικονομικά, μια και ήταν άνεργη.
Τελικά η επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της έγινε σήμερα, έπειτα από παρέμβαση των μελών της Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριάς τόσο στην εφορία Καλαμαριάς όσο και στη ΔΕΗ.
zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου